Utstilling: Graffitiromantikk med hull i gjerdet

 

Kim Koritov Johansen inviterer kunstelskere og graffitientusiaster til å fordype seg i hans første separatutstilling, «hull i gjerdet». Utstillingen åpner dørene 9. november og vil være en hyllest til graffitikulturen, spesielt sentrert rundt Johansens egne erfaringer fra midten av 2000-tallet og tiåret som fulgte.


Johansens arbeider gir et unikt innblikk i det som for de fleste er en ukjent subkultur: togmaling – en verden hvor adrenalin og kunstnerisk uttrykk fusjonerer. Gjennom sine verker, som kombinerer gouache, kull og pastell på papir, skildrer Johansen en romantisk vinkling på graffitikunsten, og han ønsker å vise fram skjønnheten bak det noen ser på som ren vandalisme. Ved å bruke et folkelig uttrykk ønsker han å fange både essensen av togene og den lidenskapen som ligger bak hver eneste tog som blir malt.

 
 

"I denne utstillingen ønsker jeg å vise frem graffitikunsten ikke bare som et kunstuttrykk, men som en levende fortelling," sier Johansen. "Hvert hull i gjerdet har en dypere historie”.

Vernissasjen finner sted fra 17:00 til 22:00 den 9. november, og det vil være mulig å møte kunstneren personlig. Etter visningen tar kvelden en annen vending med et afterparty på MIR, som starter kl. 21:00 og varer frem til 01:00.


Utstillingen vil også være åpen for publikum fredag og lørdag fra 16:00 til 20:00, og gir alle interesserte en mulighet til å oppleve denne særegne kunstformen fra et insiderperspektiv.


For de som verdsetter street art og ønsker å forstå mer av dynamikken og historien bak graffitikunsten, byr «hull i gjerdet» på en unik mulighet til å fordype seg i en verden av farge og form som vanligvis forblir skjult for det blotte øye.

 
 

 
 

Liker du artiklene våre og ønsker å se mer?

Vi er et uavhengig nettmagasin som ønsker å dele artiklene gratis med alle.

Hjelp oss ved å donnere en valgfri pengegave på Vipps-nummer #821569.


Ditt bidrag er viktig, og vil gi oss mulighet til å lage et mer innholdsrikt magasin om norsk urban kunst.

 

Du kan også støtte magasinet ved å kjøpe unike klær i vår nettbutikk designet eksklusivt for SplitCity Magazine. Alt overskudd går til videre drift av magasinet.

"The Stare", Unisex t-shirt
Hurtigvisning

 
Forrige
Forrige

Anonym kunstner hang opp kunst på Banksy utstilling i Oslo

Neste
Neste

Norske graffitikunstnere trer frem i lyset