Her er filmen fra Nuart Aberdeen 2024

 

Siden 2017 har Nuart Aberdeen, festivalen som sprang ut fra sin norske navnebror og en av verdens eldste gatekunstfestivaler, NuArt Stavanger, blitt arrangert i den Skotske byen Aberdeen.

Årets festival markerer et viktig kapittel i feiringen av urban kunst som levende kulturarv. 

– Dette året føles som et avgjørende år for Nuart Aberdeen. Vi har tatt på oss noen av de største og mest krevende veggene, produsert noe av det mest sublime innholdet, og vært vertskap for noen av de beste gatekunstnerne og muralistene i verden, sier Martyn Reed, grunnlegger og kurator av Nuart.

Med temaet "Living Heritage" samlet festivalen noen av verdens fremste gatekunstnere, muralister og akademikere for å utforske hvordan kulturelle praksiser og felles minner former vår nåtid og fremtid.

– Vi har også hatt æren av å presentere en unik serie foredrag og arrangementer med noen av verdens ledende eksperter og fagfolk innen gatekunst. 

Selv om enkelte av arrangørene kommer utenfra, er Nuart Aberdeen likevel en genuint lokal begivenhet. Festivalen organiseres og gjennomføres av lokale innbyggere, og dens suksess er avhengig av den omfattende støtten fra gode partnere og frivillige i Aberdeen.

– Partnerskapet mellom Ai (Aberdeen Inspired) og byrådet sammen med lokale sponsorer og partnere har utviklet seg til et effektivt og ambisiøst kollektiv, alle like dedikerte til å bringe det beste denne kulturen har å tilby til byen Aberdeen, sier Reed.

Den nylig lanserte filmen om Nuart Aberdeen 2024, laget av Conor Ross (@productionsbycr), kan dere se øverst i artikkelen. 

 
 

Template: Bildebeskrivelse

 

Liker du artiklene våre og ønsker å se mer?

Vi er et uavhengig nettmagasin som ønsker å dele artiklene gratis med alle.

Hjelp oss ved å donnere en valgfri pengegave på Vipps-nummer #821569.


Ditt bidrag er viktig, og vil gi oss mulighet til å lage et mer innholdsrikt magasin om norsk urban kunst.

 

Du kan også støtte magasinet ved å kjøpe unike klær i vår nettbutikk designet eksklusivt for SplitCity Magazine. Alt overskudd går til videre drift av magasinet.


 
Forrige
Forrige

Verdens første AI-genererte veggmaleri er malt i Stockholm

Neste
Neste

Hva er forskjellen på street art og graffiti?