Hvordan gatekunst former Oslo: Et seminar om kunst i mellomrom

Kunst i mellomrom på Domus Bibliotheca

Gatekunst, graffiti og kunstaktivisme er i kontinuerlig endring, og hver dag bidrar disse kunstformene til å transformere bybildet. Disse kreative uttrykkene genererer fruktbare diskusjoner og er ofte å finne i byens fysiske og sosiale mellomrom. Men hva er det som muliggjør - eller hindrer - disse urbane kunstuttrykkene?

Seminaret "Kunst i mellomrom" stiller nettopp dette spørsmålet. Seminaret utforsker ikke-institusjonelle tilnærminger til gatekunst i det offentlige rom og finner sted 23. juni 2023, fra 09:00 til 14:00 i Domus Bibliotheca.

Dette er en unik mulighet til å dykke dypere inn i hvordan gatekunst fungerer i urbane rom, med foredrag fra eksperter, innsikt fra utøvende kunstnere og arrangører, samt interaktive workshops. Seminaret vil i tråd med Oslos handlingsplan for gatekunst, også utforske hvordan kunst tar og får tildelt plass i bybildet.

Arrangementet er en del av Løkka-Lykke gatekunstfestival - en av mange voksende gatekunstfestivaler i Norge - og er et samarbeid mellom Street Art Oslo og LAX LAB. Seminaret vil inkludere presentasjoner fra Dr. Emma Arnold (Universitetet i Oslo), James Joseph Finucane (Street Art Oslo), Laima Nomeikaite (Roskilde Universitet, Universitetet i Sørøst-Norge), samt workshops ledet av lokale kunstnere og eksperter fra Oslos gatekunst- og graffitimiljø.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Vi oppfordrer til påmelding i forkant. Dette er et must for alle gatekunstelskere, entusiaster av street art i Oslo, eller de som er nysgjerrige på landskapet for offentlig kunst.

 
 
Forrige
Forrige

Løkka Lykke løfter frem unge talenter

Neste
Neste

Gatekunst skal lyse opp Drammens nye undergang