En fargesprakende helg med Nordre Follo gatekunst festival

Den Australiske graffitiartisten Sofles malte i Ski. Foto: NFG Fest

 

Foto: Morteza Masuleh og Nordre Follo Gatekunst


 

I sommer forvandlet Nordre Follo Gatekunst Festival Ski sentrum til et levende utendørsgalleri, og fremhevet gatekunstens dynamiske rolle i å berike det offentlige rommet.

Over to dager i juni ble Ski sentrum forvandlet til et pulserende utendørsgalleri under Nordre Follo Gatekunst Festival. Kunstnere fra forskjellige sjangre innen urban kunst prydet byens vegger med graffiti og gatekunst, mens publikum fikk mulighet til å observere, lære og engasjere seg.

 
 

Som en del av den større Follo Festivalen, omfavnet denne gatekunstfestivalen en rekke aktiviteter, inkludert live graffiti, danseforestillinger og kreative workshops. Omtrent 30 kunstnere fikk sjansen til å uttrykke seg på midlertidige vegger, satt opp som triangler på gatene i sentrum, og publikum kunne følge kunstnernes kreative prosesser fra start til slutt.

 
 

Blant det store mangfoldet av kunstnere fant vi en spennende blanding av gamle legender, kommende stjerner og noen internasjonale superstjerner innen urban kunst. Blant dem var en av verdens kanskje mest kjente graffitiartister; Sofles fra Australia, som malte en permanent vegg i solsteiken.

Tusenvis av mennesker strømmet til torget for å se kunstnere dekorere alt fra biler til containere. Mange deltok også i aktiviteter og workshops, som "Dekorer din egen sprayboks".

 
 

Festivalen inkluderte også en innendørs pop-up salgsutstilling, hvor kunstnerne fikk muligheten til å vise frem og selge sine egne arbeider. Dette var et spennende supplement til gatekunsten man kunne se utendørs, og ga publikum muligheten til å ta med seg et stykke av festivalen hjem.

Festivalen var et samarbeidsprosjekt mellom flere lokale aktører, og det demonstrerte hvordan kunst kan bringe samfunnet sammen. Nordre Follo Gatekunst Festival skapte et unikt rom for kulturell utveksling og inspirasjon, og fremhevet gatekunstens rolle i å berike det offentlige rommet.

 
 

Liker du artiklene våre og ønsker å se mer?

Vi er et uavhengig nettmagasin som ønsker å dele artiklene gratis med alle.

Hjelp oss ved å donnere en valgfri pengegave på Vipps-nummer #821569.


Ditt bidrag er viktig, og vil gi oss mulighet til å lage et mer innholdsrikt magasin om norsk urban kunst.

 
 
 
"The Stare", Unisex t-shirt
Hurtigvisning
Forrige
Forrige

Graffitikunst bringer farger til Hauketo stasjon

Neste
Neste

Hip-hopens hjørnestener møtes i Tromsø