Bydel Nordstrand oppretter lovlig Graffitivegg

I et nylig vedtak har Bydel Nordstrand i Oslo besluttet å tilrettelegge for lokal graffiti-kultur ved å etablere en lovlig graffitivegg ved skateparken på Sæter. Dette vil være det første tiltaket av sitt slag i bydelen, og et skritt mot å utvide det kulturelle tilbudet for lokale kunstnere.

Vi kunne nylig lese i Nordstrandsblad at Bydel Nordstrand i Oslo har besluttet å opprette en lovlig graffitivegg ved skateparken på Sæter. Vegard Kjendsli, lokalpolitiker for Sosialistisk Venstreparti (SV), la frem forslaget om å opprette veggen. Kjendsli, som selv kommer fra Holtet, har vært engasjert i graffitikunst siden han var 14 år gammel, tilbake i 1994.


Skateparken ble innviet i 2018, men forslaget om en lovlig graffiti-vegg ble først fremlagt i kjølvannet av bydelsutvalgets behandling av det reviderte budsjettet for 2023. Budsjettet hadde allerede dedikert 400.000 kr til belysning av skateparken - en etterlengtet forbedring. Kjendsli foreslo å koble gatekunsten til skateparken ved hjelp av disse midlene.


Etter en samtale med Karen Johanne Strømstad, daglig leder ved Nordstrand Kulturarena som står for drift av skateparken, fikk Kjendsli godkjent opprettelsen av gatekunstveggen.


For å realisere prosjektet, foreslo Kjendsli å bevilge 150.000 kr til veggen, eventuelt i kombinasjon med en utendørs scene. Bydelsutvalget vedtok forslaget, og nå har arbeidet med å realisere ideen begynt.


– Jeg syns det er veldig kult at bydelsutvalget her i Nordstrand ble med på dette. Det var nesten mer enn jeg hadde våget å håpe på, men det viser jo egentlig at det lønner deg å engasjere seg i politikken. Denne veggen har vi i Nordstrand SV jobbet for lenge. Nå blir den en realitet, sier Kjendsli. 


En hurtigarbeidende komité er i ferd med å bli etablert for å lede prosjektet. De vil også vurdere innspill fra lokalbefolkningen og brukere av skateparken, samt undersøke mulighetene for en utendørs scene. Likevel vil hovedfokus ligge på gatekunstveggen.


Kjendsli gleder seg over muligheten til å samle forskjellige kulturelle uttrykk, og ser frem til at veggen blir en del av det pulserende kunstlandskapet.


– Maling i storformat er en super aktivitet, og jeg er sikker på at mange, både unge og voksne, kommer til å ha masse glede av dette tilbudet. Ungdomskultur er mer enn bare idrett og korps, og vi heier på ungdommens frie kulturutøvelse, sier Kjendsli 

– Dette blir gøy!

Les også: Bydel St. Hanshaugen åpner enda en lovlig graffiti vegg utenfor Sentrum Scene i Oslo

 
 
 
Forrige
Forrige

Bydel St. Hanshaugen åpner enda en lovlig graffiti vegg

Neste
Neste

Løkka Lykke løfter frem unge talenter