Verdens største graffiti-piecer.

0
1147

 

Viste dere at verdens største graffiti-piece (og den nest største gjennom tidene) er å finne i den gamle rusegropa på Fornebu flyplass i Bærum? Iløpet av en ukes tid i 2009 brukte medlemmer av FOS crew hele 260 x 18 meter og mer enn 250 liter maling bare for å male outline. For dere som ikke vet hva outline er så er det den svarte streken rundt bokstavene + skyggen. Hvor mye maling som gikk med totalt er usikkert, men det er nok fair og anta at det er godt over 2000 liter. I piecen står det skrevet den passende teksten “Can you see us… FOS CREW …from outer space?”.

 

 

Verdens største graffiti piece noen sinne derimot, var å finne i LA River i Los Angeles og ble malt av MTA crew i slutten av 2008 og begynnelsen av 2009. Piecen målte nesten 800 x 16 meter i bredde.

 

 

LA river har også vært hjem for flere ‘graffiti’ rekorder. I 1997 malte den amerikanske graffiti artisten Saber det som da ble verdens største piece og som trolig fortsatt er verdens største piece malt av en enkelt person noensinne. Husk at de to andre piecene vi har omtalt er såkalte ‘crew pieces’ og er malt av flere personer fra samme crew (crew = graffiti gruppe).
Saber brukte 370 liter maling, og tilsammen 35 netter spred over ett år, på å male ferdig piecen som måler  76 x 16 meter.

Både MTA og Saber piecen ble desverre malt over og fjernet i 2009, noe som etterlater FOS sin piece og gjør denne til verdens største for øyeblikket.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.