Ski Sentrum forvandles til et gatekunstgalleri

Flyer til Nordre Follo Gatekunst i 2023
 

Ski Sentrum forvandles til et levende kunstgalleri under Nordre Follo Gatekunst Festival, som finner sted 10. og 11. juni. Med et program som inkluderer live graffiti, dans og workshops, gir festivalen publikum en unik sjanse til å dykke inn i den fargerike verdenen av gatekunst. Møt kunstnerne bak verkene, lær om den kreative prosessen, og se hvordan byen blir forvandlet til et lystig spekter av kunstnerisk uttrykk.

Rundt 30 kunstnere er invitert til å dekorere midlertidige vegger som blir satt opp i hele sentrum, fra Parkaksen til "buen" utenfor Stay Stue Tattoo, og videre opp mot rådhuset og ut i gågata. Publikum vil få sjansen til å observere kunstnere på jobb, få innsikt i prosessen bak et kunstverk, og se hvordan en vanlig bygate kan bli forvandlet til et dynamisk kunstnerisk uttrykk.

– Vi gleder oss til å lage litt liv i Ski sentrum, sier Alexander Ramstad fra Nordre Follo Gatekunst. Og det er nettopp det de skal gjøre, med hjelp av både profesjonelle kunstnere og lokale støttespillere.

Festivalen er en del av den større Follo Festivalen som finner sted på søndag, men allerede på lørdag kan folk komme til torget for å se på kunstnere som sprayer både biler og containere. Kjeller’n Fritidssenter vil også bidra med en “dekorer din egen sprayboks” workshop, og det blir hiphop jam og danseoppvisninger i samarbeid med Nordre Follo Kulturskoles danse avdeling.

Festivalen vil også by på en “Pop-Up” salgsutstilling i lokalene til Kulturskolen, hvor festivalkunstnerne får muligheten til å stille ut og selge sine egne verk. I tillegg vil det være en mini-utstilling fra NFG33 Kollektivet på samme sted.

Festivalen er et eksempel på samarbeid og samskaping mellom flere lokale aktører. 

– Vi vil gjøre Nordre Follo til en fargerik gatekunst kommune, uttrykker Fredrik Fagerhaug fra Nordre Follo Gatekunst, og takker for støtten fra både innen og utenfor kommunen. 


– En spesiell takk går til ansatte i Nordre Follo kommune, avd. Bygg og Vedlikehold som bidrar til å bygge festivalkonstruksjonene, fortsetter Fagerhaug. 

Regnbuen Gjenvinning er også med på å bidra, og deres containere blir omgjort til kunstverk under festivalen. 

– Å kunne bidra til at kunstnere kan utfolde seg fritt, og tillegg bidra til å gjøre våre containere til kunst er helt fantastisk, sier Mats Prytz Halvorsrud fra Regnbuen Gjenvinning. 

Nordre Follo Gatekunst Festival gir publikum en unik mulighet til å engasjere seg i kunst og kultur i deres eget nærmiljø. Gå ikke glipp av denne sjansen til å se Ski sentrum forvandles til et levende kunstverk!

Åpningstider

Festivalen:
Lørdag: 12:00-20:00
Søndag: 12:00-18:00

Workshoptelt:
Lørdag: 12:00-15:00

HipHop Jam/ Danseoppvisning:
Lørdag: 14:00/16:00

Utstilling:  
Lørdag: 15:00-18:00
Søndag: 15:00-18:00 

 
Gratis, rusfritt og for hele familien. 

 
 
Forrige
Forrige

LøkkaLykke inviterer til Kunst i Mellomrom

Neste
Neste

Fire tiår med graffiti i Asker