Ny bok om streetart i Bergen.

0
581

Det har blitt gitt ut mange bøker om gatekunst de siste årene, men folka bak bloggen Mot Veggen savnet en bok som gir de lokale kunstnerne en stemme. Alle som driver med gatekunst blir møtt med de samme spørsmålene: Det tar mye tid, det koster mye penger, det er ulovlig, og du tjener ikke noe på det – så hvorfor gjør du det? Når de selv tar ordet viser gatekunstnerne seg å være en overraskende mangfoldig gruppe, med ulike motivasjoner, arbeidsmetoder og perspektiver.

Bergen var en av de første byene utenfor England Banksy besøkte for å male. Det var byen som fødte Dolk, som nå selger for millioner av kroner og deltar på kunstmesser verden over. På få år har Bergen blitt Norges gatekunsthovedstad, med en mengde lokale kunstnere som arbeider i ulike uttrykksformer. Bergen er også en veldig spesiell gatekunstby. Ikke bare er den sett på som Norges gatekunsthovedstad, men selv kommunen har som mål at byen skal bli NORDENS gatekunsthovedstad!

Boken Street Art Bergen blir gitt ut på Kontur forlag i september 2014. Den er en definitiv oppsummering av gatekunstscenen i Bergen de siste fem årene, med kapitler om 22 kunstnere – hvorav 16 av dem skriver selv om det å lage gatekunst.

Tekst hentet fra www.motveggen.com hvor du kan lese mer om bokprosjektet.

sab cover