Home SplitCity Magazine NuArt RAD, en gatekunstkonferanse; Dag 2

NuArt RAD, en gatekunstkonferanse; Dag 2

0
NuArt RAD, en gatekunstkonferanse; Dag 2

Dag to av NuArt RAD konferansen på Kunstnernes hus i Oslo er igang og flere forelesninger, arrangementer og paneldebatter står på dagsordenen, både innendørs og utendørs. Arrangementet, som er i samarbeid med Oslo Kommune, er gratis og åpent for alle, så her det er bare å ta en turen innom – enten for en hel dag med nye impulser eller bare for et kulturelt avbrekk fra den varme solen.

Du vil kunne oppleve artistforedrag og debatter, workshops for barn, guidede gatekunst-turer og en skandinavisk filmpremiere; som alle utgjør en del av et internasjonalt gatekunst arrangement.

Anerkjente internasjonale artister Carrie Reichardt (Storbritannia), Julien de Casabianca (FR) og Nipper (NO) vil produsere kunstverk langs Akerselva slik artister fra Spania, Finland og Oslo allerede har gjort, og dermed bidra til prosjektet som inngår i en del av Oslo kommunes femårige plan for gatekunst.

Utendørs programmet for dag to ser slik ut:

Søndag, 27.mai:
Kl 11:00-15:00
“Chalk Don’t Chalk” er et deltakende kunstprosjekt og vil finne sted på den nylig godkjente Kuba Betongpark rett ved siden av Westerdals, avdelingen av Høyskolen Kristiania I Oslo.
Sammen med artister og frivillige som gladelig bidrar med læring og tips, er både barn og voksne er velkomne til å lage sine kritt-kunstverk; og på den måten også ta sine første forsiktige skit inn innen gatekunst.

Kl 12:00-13:30
Opplev en 90-minutters guidet gatekunst tur med levende leksikon av Oslos gatekunst, Viktor Gjengaar fra Urban Samtidskunst. Ved å gå nedstrøms fra Sandakerveien 25 (møtested: NRK Østlandssendningen) til Grønland vil turen ta deg gjennom verk fra Nuart RAD kunstnere, i tillegg til verk fra Oslos rike graffiti- og gatekunsthistorie og inkluderer skjulte kunstverk og større veggmalerier langs elva.

Kunstnernes hus.
Hvis du vil skjermes fra solen kan du ta turen innom Kunstnernes hus. Her vil lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere, akademikere, forskere og kuratorer vil samles for å diskutere alt fra hvordan lage DIY-kunst i offentlig rom til ”History From Below” – en radikal bevegelse som slår sammen tidligere utfordringer, ny teknologi og gatekunst-kulturen for å skape nye overraskende narrativ.

“Vi i Kulturetaten håper Nuart RAD kan inspirere både profesjonelle og amatører til å se gatekunsten med nye øyne … Vi gleder oss til å se de nye veggmaleriene som blir avduket langs Akerselva i ukene fremover” sier Stein Slyngstad, direktør i Kulturetaten.

For mer informasjon vennligst besøk Nuart RAD nettsiden: www.nuartrad.no