Home Graffiti Graffiti-kunstnerne inntar Drammen når over 750m2 vegg skal dekoreres

Graffiti-kunstnerne inntar Drammen når over 750m2 vegg skal dekoreres

0
Graffiti-kunstnerne inntar Drammen når over 750m2 vegg skal dekoreres

Det skjer mye i Drammen denne helgen hvor vi får nok ett gjensyn med WB-OFT Touren som denne gangen har med seg en av verdens mest kjente writere, nemlig Sabe (FYS.COD) fra Danmark. Samtidig skal den norske rapgruppen Warlocks ha konsert, samt at det anerkjente Ugangprosjektet igjen står for tur. Alt på en helg!

Ugangprosjektet er graffiti-festivalen som har snudd holdningene til en hel by på hodet iløpet av ett par år. Drammen var kjent for å være en av de mest graffiti-fiendtlige byene i Norge med en knallhard nulltoleranse. I dag er virkeligheten litt annerledes etter at Eric N. Christiansen har kuratert veggmalerier i bokstavelig talt hele byen. Drammen er i dag fylt opp med streetart og graffiti-kunst i verdensklasse og politikere i både Drammen og Oslo har endelig innrømmet at den offentlige nulltoleransen var en mislykket strategi.

“Det var ingen selvfølgelighet at det skulle bli slik. Nulltoleransen mot graffiti og tagging sitter hardt i hos mange, alle konservative fibre stritter automatisk imot. Helt til man er villig til å ta innover seg hvilke berikende og karaktergivende egenskaper gatekunsten har” skriver Sven Ove Bakke i Drammens Tidende.

Les også: Saftlosjen i Tønsberg arrangerer helt ny gatekunstfestival

Årets Ugangprosjekt blir gjennomført 4.-6. August og i år skal de dekke hele den 750kvadratmeter store lovligveggen ved havna i Drammen fra side til side, topp til bunn med noen av de beste og mest toneangivende graffiti-artistene i Norge, med Kider, Celt, Toms, Emil, Exem, BigBen, Poker, Mars, Keis, Ohno og Acho for å nevne noen på lista, men lista blir laaang for veggen er STOR!

WB-OFT Touren avholdes Lørdag 5. August kl. 12.00. I tillegg til Sabe, så skal også Cesta (WSV CMD) og StayOne (KD COD) male herSABE skal også stille ut bilder i galleriet og på Globusgården kl. 15.00 går den legendariske rapgruppa Warlocks på scenen for holde intimkonsert for 80 personer. Warlocks er kjente for å ha tidenes kanskje største graffiti/writer fokus i tekstene sine. Se Facebook event for mer info.

Det er med andre ord bare ett sted å være Lørdag 5. August, og det er i Drammen hvor det blir en real graffiti-helg! I mellomtiden kan dere kose dere med disse bildene fra den 750m2 store lovligveggen.

Les også om reisen til Wane og Stay på WB-OFT Touren i Nord-Norge