Home Graffiti Wane og Stay til Bodø

Wane og Stay til Bodø

0
Wane og Stay til Bodø

I løpet av sommeren har SplitCity Magazine fulgt graffiti-duoen Stay og Wane sin reise på WB-OFT Touren i Norges nordlige fylker. Etter vellykkede dager i Honningsvåg, etterfulgt flere flotte dager i Alta og Tromsø, fortsatte de sin reise og satte kursen mot Bodø. Første dag i byen malte de en vegg midt i sentrum ved togstasjonen, deretter hadde Wane en popup utstilling på Bodø’s feteste t-skjorte butikk; Bajas.

Piecene de malte i Bodø fungerte også som en liten forhåndsåpning av årets UP-North festival, som i ble arrangert på øya Røst i juli.

“Up North gjør også at folk får et mer åpent sinn til urban kunst” sier Stay til AvisaNordland. Han er takknemlig for muligheten han selv får som graffitikunstner ved å samarbeide med festivalen

“Jeg får vist fram kunsten min på et lovlig vis. Da jeg begynte med graffitikunst på 90-tallet hadde jeg aldri sett for meg at jeg skulle få denne muligheten”.

Les også: Gol får graffitikunst

Etter et lang opphold i de nordlige delene av landet, gikk reisen til Stay sørover igjen, men på veien snek han seg innom den gamle gruvebygda Sulitjelma og Mosjøen, byen som er ett av Norges geografiske midtpunkter. Her var han i godt selskap med Mosjøens store sønn Fred Endresen og Bronx sangerinnen Tiffany T’zelle Wilson, som holdt flere konserter samme helg.

Hvis du ikke har fått med deg Stay og Wane sin reise gjennom de nordligste delene av Norge, så kan du lese Del 1 og Del 2 her.

Årets WB-OFT TOUR er en graffiti-turné som ble arrangert nord i Norge i Juni. WB-OFT er en forkortelse for Writers Bench og Oslo Farge &Tusj, og touren arrangeres fra sør til nord for at hele Norge skal få vite om Oslos beste butikk på Carl Berner, som selger graffiti-materiell på nett til hele Norge på www.OFT-SHOP.no

Les også: Rock i Sydvest på Sørøyrocken