Home Intervjuer Verdens største gif-itti i Oslo!

Verdens største gif-itti i Oslo!

0
Verdens største gif-itti i Oslo!

For et par uker siden dukket det opp et nytt veggmaleri i Mariboesgate i Oslo, men dette er ikke et hvilket som helst veggmaleri, det er nemlig verdens største gif-itti (ihvertfall så vidt hva noen vet). Veggmaleriet er 10,5 m bredt og 18,7 meter høyt på det høyeste.

Prosjektet er en reklame for Battery, men også en hyllest til Erik Rotheim, oppfinneren fra Oslo som i 1926 oppfant aerosolboksen, eller sprayboksen om du vil.
Fra de to kreative kunst kollektivene The Stupid Mammals og Your Mammas Favourite er det totalt fem artister (SinnSykShit, Meter, Suez, Ibsn og Ork)  som har stått for den kreative utførelsen, som krevde ca 350 spraybokser og 60 liter maling. Fotografen bak prosjektet var Tor Orset. Alt det praktiske ved prosjektet var det RenReklame som hadde ansvaret for.

For dere som ikke vet hva gif-itti er, så kan det på mange måter ses på som animert graffiti. Resultatet er ikke veggen i seg selv, men en gif-fil av veggen som kan sees digitalt. En gif fil er en bildefil bestående av flere bilder som spilles etter hverandre som en animasjons film. På denne måten kan man lage ‘bevegelige bilder’. Når disse bildene er av graffiti, blir resultatet altså gif-itti. Veggen i Mariboesgate består av totalt 4 bilder. For å få disse fire bildene, så har de først malt veggen en gang, tatt bilde, også malt veggen en gang til hvor elementene som skal bevege på seg bli flyttet litt. Fire bilder krever at veggen blir malt fire ganger, hvilket er imponerende på et så stort format.

Tillegsinfo: Det kanskje ikke så mange vet, er at Oslo nå ikke bare har verdens største gif-itti, Oslo har også verdens største piece (og verdens nest-største noen sinne). Denne er å se i rusegropa på gamle Fornebu flyplass.

 

 

_MG_8130

_MG_8695

_MG_8903

_MG_9805

_MG_9886

_MG_9983

_MG_5313

sitting

1743611_10152021997823348_506092351_n

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.