Home StreetArt Streetart på fiskekaia

Streetart på fiskekaia

0
Streetart på fiskekaia

Flere og flere småsteder i Norge adopterer nå graffiti-og streetart kunsten fra storbyene. For litt over en måned siden var det den lille byen Namsos i Nord-Trøndelag sin tur da de inviterte den Søramerikanske graffiti kunstneren Peacetu i forbindelse med Street Art camp 2017. Street Art Camp var en ukes lang workshop for barn og unge fra Namdals regionen, arrangert av kunstmuseet Nord-Trøndelag. Deltagerne ble her kjent med streetart gjennom ulike arbeidsmetoder og tilnærminger til kunstformen.

Les også: Gol får graffitikunst

Peacetu sin kunstneriske stil er preget av hans oppvekst i Brasil med sterke farger og former. Han ble født i 1977 i den tropiske byen Ilhéus i Brasil, og tegning var en stor del av barndommen. Da han flyttet til storbyen Salvador i 1991 ble han raskt en del av graffiti miljøet, hvor han utviklet sin fargerike stil med abstrakte former. I dag bor Peacetu i Norge hvor han blant annet arrangerer workshops for barn og ungdom.

Under Street Art Camp var Peacetu og Kunstmuseets formidler Yvonne Antonsen veiledere for ungdommene, og sammen malte de denne fantastiske veggen på fiskekaia i Namsos.

Foto: Vegar Bakke Larsen