Home Graffiti Sporveien etterlyser t-banekunstnere

Sporveien etterlyser t-banekunstnere

0
Sporveien etterlyser t-banekunstnere

I går skrev OsloBy om Sporveien, som etterlyser ukjente t-banekunstnere. Opp gjennom årene har kjente og ukjente kunstnere dekorert tilsammen 18 t-bane stasjoner, men vedlikeholdet har det vært så som så med inrømmer Bjørn Rydmark, seniorrådgiver i Sporveien. Heller ikke arkivene er helt i orden; de mangler i dag informasjon om hvem som har utsmykket tre av disse 18 stasjonene og de etterlyser nå disse kunstnerne. “Vi i Sporveien har et ansvar for å ta vare på det som har kommet opp av kunst” melder Rydmark, men dessverre er ikke graffitikunst representert. Ikke med en eneste piece.
Graffiti, som er den kunstformen som har preget desidert flest stasjoner, både lovlig og ulovlig, nevnes ikke engang.

Så hvor er graffitien? Hvor er graffitien fra 80-tallet, de kunsthistoriske verkene. Hvor er graffitien fra tiden da Sporveien selv ba graffiti artister om å lovlig male stasjonene? Var ikke, og er ikke dette kunst? Hvorfor ble ikke, og hvorfor burde ikke noe av dette også bevares?

Lily Vikki, konservator og prosjektleder i Kulturetaten i Oslo, ser frem til at det kommer opp plaketter på kunsten. “Kunsten på T-banestasjoner er svært utsatt for tagging og slitasje. Derfor er det viktig med et godt vedlikeholdsprogram” sier Vikki.

Vel, vi syntes graffitien også fortjener en plass i dette vedlikeholdsprogrammet. Hva er deres tanker?

afp000646503

klassisk-graffiti

graff2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.