Home Utstillinger/Arrangementer Saftlosjen i Tønsberg

Saftlosjen i Tønsberg

For fire dager siden luktet det spray på Tropical Thuesday på Foynhagen i Tønsberg da den norske graffiti artisten Frml fant frem sprayboksene. Piecen han malte symboliserte starten på en splitter ny gatekunst-festival som skal arrangeres i Tønsberg neste sommer. Navnet på den nye festivalen er SAFT, som er ett snedig akronym for Street Art Festival Tønsberg. Enkelt og greit!

Hele prosjektet handler om byutvikling med ulike former for gatekunst i fokus, og det vil dreie seg om alt fra graffiti og performance til urban-games og installasjoner. SAFT har som ambisjon å tilby kunst som kan favne om massene og inkludere og appellere til hele byens befolkning i alle aldre. Hovedfokuset vil være 5-6 store fasadearbeider utført av internationale og nationale kunstnere. De vil ikke røpe noen navn helt enda, men lover at det vil bli noen artister fra toppen av kransekaka.

Les også: Art for all dekorerer Sandefjord

“Vi prøver i første omgang å fokusere på graffiti som viser spesielt unike og ulike formuttrykk, som har til hensikt å fasinere hvermansen og vise graffiti på en måte de fleste utenforstående ikke har sett før”, sier saftlosjen-medlem Steinar C. Solvang til SplitCity.
Frem til nå har de største gatekunst-festivalene som blant annet Nuart i Stavanger og UpNorth i Nord-Norge fokusert hovedsakelig på streetart og ‘urban art’ segmentet, men i dag er det stadig flere festivaler og arrangementer som retter mer og mer fokus på ren graffiti-kunst med Ugang Festivalen i Drammen og den omreisende WB-OFT Touren som foregangsfigurer. SAFT melder at også de vil ha graffiti som hovedstil, og skal i tillegg til de store fasadearbeidene sette opp arenaer hvor det vil bli satset på å få et bredt mangfold av forskjellige graffiti stiler- og malere, samt en workshop lignende arena der de som vil av nyskjerrige publikummere kan få prøve seg på å lage graffiti og gatekunst.

Les også: Street art; Sterilisert, Parfymert og kremert

Hvis alt går etter planen kommer SAFT festivalen til  å ga av stabelen i juni neste år, og frem til da jobber den nylig opprettede ‘Saftlosjen’ (festivalens HQ) på spreng for å skaffe finansiering. Vi håper at finansene etterhvert vil stå til ambisjonene slik at SAFT blir en ny og slagkraftig gatekunst festival.

Saftlosjen lover at det i tillegg til festivalen vil foregå endel prosjekter som skal fungere som smakebiter på det som kommer!

Vi gleder oss.

Les også: B-Gjengen på Stavernfestivalen

- Advertisment -

Most Popular

KREATIVITETEN SLIPPES LØS I OSLO!

Forrige uke var fem internasjonale kunstnere i Oslo for å skape en serie kunstneriske intervensjoner i sentrum. Prosjektet DESIRE...

TV aksjonen: Nå er det hennes tur!

I forbindelse med TV-aksjonen malte fire graffitikunstnere en stor vegg på baksiden av Bergen Kunsthall. Årets TV-aksjon går til CARE sitt arbeid...

NuArt filmen 2019

Nuart festivalen i Stavanger er som kjent en av de største årlige begivenheter innen urban kunst i Norden. Festivalen er internasjonalt anerkjent,...

Fremtidens ad-busting

Den New York baserte kunstneren Jordan Seiler erstatter utendørsreklame med kunst. Nå har han laget et filter for den populære sosiale nettverksappen...

Recent Comments