Reinsdyr og graffiti under midnattssolen 

1
448

De siste 10 årene har den kjente graffiti-duoen bestående av amerikanske Wane og norske StayOne vært på mange reiser sammen rundt om i verden. Denne sommeren sto Nord-Norge for tur, hvor graffitikunst ble forent med tørrfisk, reinsdyr og midnattssol.

Etter Stay sitt besøk i fjor høst der han holdt en workshop for ungdom på Honningsvåg skole via organisasjonen Spray Kapp, var han mer enn velkommen til å male flere vegger i den lille byen. Spray Kapp jobber aktivt med å få flere former for gatekunst til Honningsvåg og Nordkapp, men i motsetning til de fleste andre byer har de valgt å satse på tradisjonell graffiti, istedenfor den mer aksepterte ‘urban art’ sjangeren. Så da Stay planla en Nordlandsturné inviterte han med seg graffiti-legenden Wane. Sammen representerer de det kjente graffiti-crewet COD.

Les også: UpNorth – Mer enn bare gatekunst

Honningsvåg var første stopp, og etter nå to besøk fra Stay, er navnet hans rett og slett spredt over hele byen på godt synlige vegger. Han fikk denne gangen også besøke Gjesvær og kan etter all sannsynlighet krysse av i boka for å ha laget den nordligste piecen på Nordkapp.

Wane COD er blant de mest aktive writerne fra New York og har holdt på med graffiti helt siden 1983. Han har banet vei og åpnet dører for hundrevis av graffiti-artister verden over. Med eget klesdesign og sitt store nettverk har han tatt graffitien fra gaten til noe han kan leve av. Wane jobber i dag både med reklame, design og som kunstner i gallerier.

Les også: Celebert Norgesbesøk

Men til tross for lang erfaring så er ikke midnattssol, tørrfisk og reinsdyr i gata hverdagskost COD crewet, så enkelte forsinkelser i timeplanen ble det på grunn av ivrig fotografering fra gutta, som hadde kameraet med seg over alt.

Honningsvåg besøket ble avsluttet med Wane sin soloutstilling på Turn ved rådhuset, der besøkende fikk kjøpt med seg både prints og hans ikoniske subwaymaps.

Turnéen i Nord-Norge ble arrangert som en del av årets WB-OFT TOUR som har gått av stabelen nå i Juni. WB-OFT er en forkortelse for Writers Bench og Oslo Farge &Tusj, og touren arrangeres fra sør til nord for at hele Norge skal få vite om Oslos beste butikk på Carl Berner, som selger graffiti-materiell på nett til hele Norge på www.OFT-SHOP.no

Vi følger opp de neste ukene med flere bilder fra WB-OFT touren i Tromsø, Alta, Bodø og Mosjøen.

Del to: Se fortsettelsen avWB-OFT Touren i Alta og Tromsø

Se også bildene fra OFT-tour Stavanger 2017

1 COMMENT

Comments are closed.