Home Notert Politimannen som ble gatekunstner – TV2

Politimannen som ble gatekunstner – TV2

0
Politimannen som ble gatekunstner – TV2

Denne uken kan vi lese en lengre artikkel på TV2 om politimannen som jaktet kriminelle gatekunstnere, men som nå sprayer egen gatekunst. Politietterforskeren Morten Klokkeide signerer stencil arbeidene sine med tjenestenummeret sitt A213.

– Jeg ble inspirert av andre gatekunstnere som laget utrolig mye fin og inspirerende kunst, og jeg ble nysgjerrig på hvordan det ble gjort og hvordan de klarte å lage så mye kul gatekunst, sier Morten til TV2.

Morten pågrep i sin tid den anerkjente gatekunstneren AFK, den gangen ble han ble lurt og lot kunstneren slippe unna. De siste dagene har de to jobbet side om side på Norges største utendørs kunstgalleri, en svær industritomt som inntil i fjor tilhørte Tine Meierier. Prosjektet er initiert av Øistein Jakobsen fra StreetArt Bergen som involverer mange av Bergens etablerte gatekunstnere.

– Jeg liker å frem ting og budskap som er positivt eller som omhandler ulike former for urettferdighet, sier Morten til TV2.

Morten har blant annet laget kunstverk som retter fokus på varslingssaker. Et motiv han har laget er av en politikollega som stor frem og varslet i den såkalte “Monika-saken”.

Foto: Øistein Jakobsen / Streetart Bergen