Home SplitCity Magazine Øya Røst utenfor Lofoten er vert for årets ‘UpNorth’ street art festival

Øya Røst utenfor Lofoten er vert for årets ‘UpNorth’ street art festival

0
Øya Røst utenfor Lofoten er vert for årets ‘UpNorth’ street art festival

Etter at fjorårets UpNorth festival befant seg i mer urbane omgivelser i Bodø, tar de det igjen ut i distriktet slik de gjorde  i Sulitjelma i 2015. Årets UpNorth festival, som er et samarbeid med Urban Nation Berlin,  finner sted på den lille øya Røst i Lofoten. Røst er et gammelt fiskevær med en lang historie, og i dag bor det rundt 500 mennesker på øya. De fleste innbyggerne bor på hovedøya som på høyeste punkt bare er 11 meter over havet, og øyas hovednæring er fiske og tørrfisk som hovedsaklig eksporteres til Italia.

Til dette lille stedet ute i havgapet kommer det i  månedskiftet juni/juli ni internasjonale kunstnere til øya. Frem til festivalens offisielle åpning 7. juli vil kunstnerne utsmykke øya med både veggmalerier, skulpturer og installasjoner.

Festivalen ønsker å bringe urban kunst til nye omgivelser, til omgivelser man ikke forventer å oppleve dette. Å sette disse vanligvis urbane uttrykkene inn i disse spesielle omgivelsene, som man finner på denne øya, vil bidra til å gjøre dette til en helt unik opplevelse.

Årets lineup består av disse ni kunstnerne:
Isaac Cordal
Nespoon
Spidertag
Ino
Franko Jaz
Pastel
Elle
Lora Zombie
Klone Yourself