Home SplitCity Magazine Oslo har fått ny graffitivegg!

Oslo har fått ny graffitivegg!

0
Oslo har fått ny graffitivegg!

Gjennom mange år har det kun vært to permanente offisielle lovligvegger i Oslo; skateparken i Gamlebyen og veggen i bunn av Torshovparken på Sagene. I fjor dukket det opp enda tre lokasjoner i Oslo i form av veggplater oppsatt i trekantformasjon, plassert sentralt i byen. Disse ble oppført som midlertidige lovligvegger i regi av Bydel St. Hanshaugen.

Men denne uken tok Bydel St. Hanshaugen skrittet videre. De åpnet nettopp Oslo sin tredje permanente, offisielle lovlige graffitivegg, som nylig ble bygget på skaterampen ved Marienlyst skole og Lekern fritidsklubb.

Det er viktig å notere seg at det er veggen mot Marienlyst skole og gangveien som er den lovlige veggen. Veggen inn mot asfaltplassen og skate området er øremerket et permanent veggmaleri for skaterne i parken, og må ikke males over.

Veggen ble til som en forlengelse av et utsmykningsprosjekt på samme plass, og som skal utføres av graffitikunstneren, Jørgen Rodem. Utsmykningsoppdraget er kuratert av SplitCity Magazine, og finansiert av Bydel St. Hanshaugen som en del av sin satsing på gatekunst.

Den offisielle åpningen ble gjort i forbindelse med bydelens gratis høstferieaktiviteter, mandag 28.09.2020, hvor det ble arrangert gatekunstworkshop for barn og unge i samarbeid med Urbant Verksted. Dette er en workshop som introduserer og kurser barn og ungdom i hvordan man bruker sprayboksen som et maleverktøy for kunstnerisk utfoldelse.

En Instagram konto, @lekernveggen er blitt laget for å dokumentere maleriene som blir oppført.

– Vi oppfordrer kunstnerne til å sende oss bilder av piecene de maler, vi har som ambisjon å lage et arkiv som dokumenterer all den fine kunsten som blir malt her, sier Martin, en av administratorene for kontoen.

Denne nye og lovlige gatekunstveggen i Oslo er et av flere tiltak som er nedfelt i bydel St. Hanshaugen sin gatekunstplan. Planen har som har som mål å legge til rette for mangfoldige kunstuttrykk i bydelens byrom. Noe bydelen håper kan bidra til en mer mangfoldig kulturbydel, og være en god anledning for medvirkning til byutvikling for barn, ungdom og andre interesserte i nærmiljøet.

– Kunst kan ha helsefremmende effekt, både for de som utøver og de som opplever den. Derfor ønsker vi å legge til rette for stimulering og utvikling av denne uttrykksformen, sier Silje Mauroy Wennevold, Fagkonsulent i Bydel St. Hanshaugen.

Foto: Don Reyes