TV aksjonen: Nå er det hennes tur!

DF33E525-3BC4-4E8D-8AEE-EA2C7FA6AF36.jpeg

I forbindelse med TV-aksjonen malte fire graffitikunstnere en stor vegg på baksiden av Bergen Kunsthall. Årets TV-aksjon går til CARE sitt arbeid med å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Veggmaleriet viser fire forskjellige stilarter blandet sammen i ett stort samarbeid; Bares og Yasja Ligtelijn har malt portrettene. Tegson og graffitibutikken Norge1927 har malt bakgrunnen. 

Tegson er en Skandinavisk basert kunstner med røtter fra graffitimiljøet i Bergen, hvor han har vært aktiv siden begynnelsen av 2000-tallet. Han har de senere årene gjort en rekke utsmykkningsarbeider, og er særlig kjent for sin abstrakte stil med mye bruk av organiske former, og en maleteknikk som kombinerer både mallingsruller, spraymaling og kasting av maling. 

Norge 1927 er Bergen sin lokale graffitisjappe. Butikken er drevet av en gruppe graffitiartister som også gjør maleoppdrag. De tibyr alt fra characters (figurer red.anm) til bokstavarbeider, og Norge 1927 har på kort tid blitt en viktig aktør i Bergen sitt urbane kunstmiljø. Bokstavene i veggmaleriet dedikert til TV-aksjonen er malt av kunstnergruppen, Norge 1927.

Bares er opprinnelig fra Sibir, men vokste opp i Sør Amerika. Bares har de siste årene hatt sitt virke i Bergen, og er kjent for å mestre alle stilarter innen graffiti, alt fra wild style piecer til realistiske portretter malt med spray. Det midterste portrettet i veggmaleriet (se foto under) er malt av Bares.

Yasja Ligtelijn er fra Nederland, og kom til Norge i sin gamle, nedtaggede Peugeot. I Norge har hun jobbet med flere veggmaleri-prosjekter. Kunsten hennes dreier seg hovedsakelig rundt modige og sterke menneskeskikkelser som inspirerer henne. De to siste portrettene er malt av den nederlandske kunstneren.

Foto Øistein Jakobsen.

Denne gule og oransj-fargede veggen har de siste dagene skapt oppmerksomhet i Bergen, malt i anledning årets TV-aksjon, som er å se på NRK i dag fra kl 18.30.

Bedre liv til kvinner 

I utviklingsland er kun én av ti landeiere kvinner, og 104 land har lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn. Årets TV-aksjon gjøre noe med dette, slik at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie.

CARE skal gi minst 400 .000 kvinner mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet.

Veggmaleriet er kuratert av Gategalleriet på oppdrag fra veldedighetsorganisasjonen CARE og NRK

Foto Øistein Jakobsen.

Forrige
Forrige

KREATIVITETEN SLIPPES LØS I OSLO!

Neste
Neste

NuArt filmen 2019