Tømmerfløter veggen: En spektakulær blanding av Drammens gatekunst og historie

Det ferdige resultatet er et imponerende skue

Drammen, en sjarmerende by i Norges hjerte, har sett et betydelig løft innen gatekunst-scenen med introduksjonen av det bemerkelsesverdige kunstverket "Tømmerfløter veggen".


Dette nyeste tilskuddet til gatekunstscenen i Drammen er skapt av de to anerkjente norske gatekunstnere, Eric Ness Christiansen og Mikael Noguchi, og fungerer som en hyllest til både Drammens rike historie og dens pulserende graffiti- og street art-miljø.


"Tømmerfløter veggen" viser det ypperste av gatekunst i Drammen gjennom sin unike konstruksjon og imponerende størrelse. Bestående av containere, og med en vekt på over 200 tonn som strekker seg over 700 kvadratmeter, illustrerer veggen det enorme talentet og imponerende håndverket som gatekunstnerne besitter.

 
Den enorme containerveggen males med lift fra lift

Den enorme containerveggen males med lift fra lift. Foto: Shujah Malik Awan

 

Drammen Havn, eieren av denne ekstraordinære veggen, har vært en aktiv støttespiller for prosjektet fra starten. De har omfavnet den unike sammensmeltingen av Drammens graffiti og byens industrielle historie, og ser det som en måte å hedre byens fortid på, samtidig som det peker mot en fremtid der kunst og industri kan sameksistere og berike hverandre.


Veggen fremstiller levende scener av tømmerfløtere i aksjon, satt mot en fargerik graffiti-bakgrunn. Denne fremstillingen av gatekunst i Drammen representerer en harmonisk fusjon av byens historiske røtter og dens moderne, urbane kultur. Mens tømmerfløtingen symboliserer Drammens industrielle fortid, markerer den pulserende graffitikunsten byens moderne kulturelle uttrykk, og understreker Drammens status som vert for noe av Norges beste graffiti.

 
Mikel Nogucho og Eric Ness Christiansen i maler fra lift

Mikel Nogucho og Eric Ness Christiansen i maler fra lift. Foto: Shujah Malik Awan

 

Snart vil "Tømmerfløter veggen" gjennomgå en forvandling og bli flyttet, container for container, til et nytt sted synlig fra både toglinjen og motorveien. Denne flyttingen vil gi den et enda mer prominent sted i bybildet og ytterligere fremheve dens status som et av de mest fremtredende eksemplene på gatekunst i Drammen.


"Tømmerfløter veggen" er mer enn bare et kunstverk - den er et levende museum, et monument, og et symbol på hvordan fortiden møter fremtiden. Den skildrer Drammens utvikling og gir et spennende innblikk i hva fremtiden kan bringe for gatekunst i Norge. Med en blanding av historie, kunst og industri, illustrerer denne veggen essensen av Drammen - en by i vekst som stolt bærer sin fortid med seg inn i fremtiden.

 
Veggmaleriet tar form, og viser her den enorme størrelsen

Veggmaleriet tar form, og viser her den enorme størrelsen. Foto: Shujah Malik Awan

 
Forrige
Forrige

Ny Norsk graffitifilm fra Oslo - SPRETTKNIV

Neste
Neste

Crime Empire