The Stupid Mammals putekrig

Print_TSM_01.jpg

The Stupid Mammals er et kunstnerkollektiv bestående av oslobaserte kunstnere med forskjellig bakgrunn innen foto, illustrasjon, design, graffiti og gatekunst.

Felles har de en nysgjerrighet for urbanitet og grassrot kommunikasjon, samt et ønske om å oversette dette visuelt. De beskriver selv sin nisje som ”når gatekunst møter design”.

Siden 2012 har TSM samarbeidet med Edda interiør, om ideene til det som nå har blitt en puteserie. Serien kombinerer Eddas interesse for norsk fauna i kontrast til TSMs urbane street art uttrykk. Samarbeidet svever derfor i krysningsfeltet mellom det tradisjonelle og det moderne, men også det kommersielle og det uetablerte.

Motivene er en Lynchiansk kombinasjon av det drømmende og det verdslige, der skillet mellom kultur og natur blandes sammen med ironi og mystikk. Fargevalørene i fotografiene er markert lagvis, etter samme teknikk som en gatekunstner ville brukt på en sjablong, klar til å males på gata.

Men dette kollektivet er ikke bare putedesignere, de jobber også innenfor andre typer design og har spesialisert seg på veggmalerier. Noen av disse kan dere se HER.

Forrige
Forrige

StayOne på spraycation i Australia

Neste
Neste

Between Magazine #03 Lanseringsfest