Utstillingen Gud 2.0

Steinar Caspari (38) har i en årrekke pyntet opp blant annet sommerbyen Tønsberg med gedigne veggmalerier. Han er en av Norges flinkeste graffitikunstnere, og mest kjent er han kanskje for kjendisportrettene av for eksempel Madcon, Herman Flesvik og Mikkel Niva. Nå tar han kunsten til et nytt format, og feirer med separatutstillingen GUD 2.0

Foto: Thomas Larsen


 

I prosjektet GUD 2.0 maler Caspari på utstoppa dyr. Dyrene er malt i møbelfabrikken til venn og kollega Kjartan Farnes som eier og driver Farnese Eiendomsforvandling. - Jeg har alltid vært fascinert av grenser, sier Caspari. Utstillingen er en utforskning av det grenseløse mennesket. Hvor går grensen for vår trang til å tilpasse naturen til våre egne prosjekter og preferanser? Når opplever vi menneskelig påvirkning som et gode, og når bikker det over til å bli noe annet?

- Vi former verden i vårt selvbilde. Selvbildet lever av anerkjennelse. Vi skal ha de beste opplevelsene, de mest spennende livene, de vakreste husene og de kuleste tingene. Jakten på superlativene gjør oss grenseløse. Mot det grenseløse blir alle andre forsvarsløse, sier Caspari om utstillingen, og fortsetter, – Utstillingen GUD 2.0 leker med grenseløsheten og tanker om at mennesket opptrer omnipotent i sin kontekstuelle eksistens. De utstoppede dyrene representerer en side ved mennesket som fascinerer meg, men som jeg ikke forstår. Om dyr hadde samme muligheter som vi, ville de da ha pyntet hjemmet sitt med utstoppede mennesker?

En av verdens mest tekniske graffitimalere

Caspari har gjort seg bemerket i inn og utland med sine arbeider og vanvittige tekniske ferdigheter.

- Han har et fantastisk øye for detaljer og en mesterlig fargeforståelse. Hans verker er fascinerende detaljrike, spesielt når en tar i betraktning at alt er malt med spraybokser. Sett fra en kunstners ståsted representerer han noe av det som virkelig er spennende å følge med på idag, sier Cecilie Weiseth, kunstner og kunstlærer ved Nydalen kunstskole. – Prosjektet GUD 2.0 er noe nytt, vågalt og spennende, med en interessant filosofisk baktanke.

 
 

Har fått reaksjoner

- Jeg maler på alt, sier Caspari. – Alt fra store vegger til lerreter til tøy, og nå også på pels. En del av gleden ligger nettopp i jakten på hva det er mulig å få til med en sprayboks.

Caspari har allerede stilt ut et av verkene på Galleri M35 og Underground Gallery Bergen´s popup exhibition på Tjuvholmen i november og desember i fjor. Bjørnen var et bestillingsverk, men den skapte stor begeistring og Caspari fikk mange påfølgende forespørsler.

Caspari og Farnes har ikke skutt og stoppet ut dyrene selv, men børstet støv av gamle dyr fra diverse kriker og kroker. Dyrene har fått et fargerikt og nytt liv etter mange tiår i nedstøvete kjellere.

Galleri M15

Gud 2.0 finner sted på Galleri M15, som ligger på Majorstua i Oslo og drives av Nydalen kunstskole. Caspari stiller ut fra 15. januar til 23. januar.

 

 

Trenger din vegg urban kunst?

Send oss en e-mail, så setter vi deg kontakt med kunstnerene du leter etter.

 
Forrige
Forrige

Løkka-lykke returnerer for å stadfeste sin posisjon

Neste
Neste

Martin Whatson, en banebryter