NuArt RAD, en gatekunstkonferanse!

NuArtRad-International-StreetArt-Conference_Oslo2018.jpg

Det har skjedd utrolig mye moro i Oslo på graffiti- og gatekunstfronten de siste årene. Men var det en ting vi i redaksjonen ikke kunne forestille oss for ti år siden, så må det være at nulltoleranse-byen Oslo skulle være vertskap for en gatekunst-konferanse. Ja du hørte riktig - neste helg braker det nemlig løs i det NuArt RAD åpner dørene på Kunstnernes Hus.

Gatekunst festivalen, som opprinnelig er fra Stavanger, har allerede opparbeidet seg internasjonal anerkjennelse og utvidet i fjor arrangementet sitt til Oslo. Denne utvidelsen var i forbindelse med Oslo kommunes femårige handlingsplan for gatekunst - en plan som skal fremme graffiti og gatekunst som en del av samtidskunst i offentlig rom.

For det har seg slik at hver eneste dag, så blir graffiti- og gatekunst oppført på byens vegger og fasader, og i takt med at gatekunstnerne jobber og maler, så blir denne kunstformen stadig mer akseptert. Det blir stadig mer klart at gatekunsten ikke lar seg begrense, og at statlige institusjoner ikke i tilstrekkelig grad kan representere denne kunstformen.

Men hvilke konsekvenser har denne økende populariteten for samfunnet og for kunstens fremtid i det offentlige rom?Dette er noen av temaene  NuArtRAD ønsker å se nærmere på, og i den anledning har de invitert både kunstnere, forfattere, forskere, kuratorer, produsenter og andre kulturelle fagfolk til å diskutere disse emnene i en serie av foredrag og paneldebatter. 

I løpet av konferansen vil det også være kunstnerpresentasjoner, filmvisninger og gatekunstvandring. Konferansen går over to dager (fredag og lørdag, 25-26 mai) med gatekunstvandringen på søndag 27. mai.

Les mer om konferansen, alle foredragsholderne og programmet på NuArtRad sine egne websider. Konferansen er gratis, men vi anbefaler alle som ønsker å ta turen å reservere billetter her.

Men - hva med veggmaleriene? NuArtRad jobber også med oppføringer av flere veggmalerier i området rundt Akerselva, som strekker seg 8,2 km gjennom bykjernen. Hovedmålet med hele prosjektet er å feire mangfoldet i de fire nabolagene hvor elva renner; Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo.

Prosjektet ønsker også å oppmuntre til nye måter å interagere med hverandre og våre omgivelser på, ved å skape en tverrfaglig 'kunst-sti' hvor kunsten blir en del av hverdagen.

Forrige
Forrige

Kulturnatt med P-Roy Dirty Yellow

Neste
Neste

Gatekunstneren AFK korsfestet Sylvi Listhaug