SplitCity Magazine

View Original

Bærum får ny gatekunstfestival

Nå skal Bærums gatekunstnere fargelegge Sandvika sentrum. I forbindelse med Sandvika Lykke, byens nye gatekunstprosjekt, vil publikum få oppleve graffiti workshops, guidede gatekunstturer, og helt nye veggmalerier som en del av Sandvika Byfest.

De internasjonalt anerkjente sjablong-kunstnerne, Martin Whatson og Hama Woods - begge opprinnelig fra Bærum - har gått sammen om å produsere en rekke små kunstverk på hemmelige steder. Langs elven nedenfor Rådhusbrua maler kunstkollektivet DUER en søyle i forbindelse med deres kommende utstilling på Bærum kulturhus, mens lokale graffitikunstnere Jon Olsen og Chrissa Marchesan vil oppgradere tre vegger ved siden av Byscenen på motsatt side av elven.

Alt dette skjer i forbindelse med Bærum’s nye gatekunst festival, Sandvika-lykke. Festivalen er produsert av Street Art Oslo i samarbeid med Bærum kommune. Under festivalen presenteres kunstverk i ulik form. Fra store veggmalerier til miniatyrkunstverk, spredt over hele sentrum.

Møt også Norge steeze-maker Atle Østrem


Formidlingsaktiviteter for publikum, inkludert workshops for ungdom og guidede turer forbi både nye og allerede eksisterende gatekunst og graffiti kunstverk i Sandvika, tilbys lørdag og søndag.

– Vi gleder oss over å få presentere denne rekken med lokale kunstnere som del av vår første Sandvika-lykke gatekunstfest. Bærum står for en bemerkelsesverdig stor andel av Norges ledende kunstnere innen denne kulturen, og vi håper at de forskjellige uttrykksformene vil vekke publikums fantasi når de beveger seg rundt i byen på det som lover til å bli en innholdsrik helg som markerer at Sandvika Byfest er tilbake, sier Street Art Oslo Direktør James Finucane.

Alle arrangementer er gratis for publikum, men ledige plasser er begrenset, så forhåndsregistrering anbefales.


Program

Workshops for ungdom

Bli med og lær om grunnleggende teknikker i graffiti, inkludert hvordan du bruker spraymaling, før du prøver deg på Bonavas egen midlertidige gatekunst-vegg sammen med dyktige graffiti instruktører fra Urbant Verksted.

Sted: Skytterdalen 2, bak Folkets Hus

Tidspunkt 1: lørdag 28.august klokka 12.00-13.30

Tidspunkt 2: lørdag 28.august klokka 14.30-16.00

Tidspunkt 3: søndag 29.august klokka 12.00-13.30

Tidspunkt 4: søndag 29.august klokka 14.30-16.00

Alder: 12-18

Gruppestørrelse: max. 10 personer

Språk: Norsk/Engelsk

De guidede tourene starter i Elias Smiths vei 23, foran dette arbeidet av SinnSykShit.

Guidede turer

Se Sandvika gjennom en gatekunstners øyne! Bli med skribent og samfunnsviter Jon F Olsen på en guidet tur om gatekunsten i Sandvika som en del av Sandvika byfest. Turen avsluttes ved Bærum kulturhus.

Oppmøtested: Elias Smiths vei 23, 1337 Sandvika (foran graffitikunstverk av SinnSykShit på P-huset)

Tidspunkt 1: lørdag 28.08. kl 14.00-16.00

Tidspunkt 2: søndag 29.08. kl 14.00-16.00

Språk: Norsk

Om kunstnerne

Arladiss
Astrid Solgaard (Arladiss) skaper veggmalerier, installasjoner og forestillinger i det offentlige rom. Hennes primære emne er "lek" og særlig avtrykkene barn etterlater seg i deres fysiske omgivelser, noe hun prøver å speile gjennom sine egne uttrykk i det offentlige rom.

Sted: Løkketangen (av siden av Kadetten veggmaleri)


DUER

DUER er et Sandvika-basert kunstkollektiv bestående av Magnus Helgesen, Magnus Aasvestad og Christian Zervos. DUER henter inspirasjon fra sin multinasjonale bakgrunn (norsk, gresk og sørkoreansk) og engasjementet i graffiti-scenen i Oslo. Deres relativt unge alder til tross, har de utviklet en særegen og kraftfull stil som skaper bølger i popkulturen med sine kunstinstallasjoner, veggmalerier, lerret og håndmalte klær. Bærum kulturhus arrangerer en utstilling med nye kunstverk av trioen med tittelen 'Prototype' lørdag 11. september.

Sted: bropilarer ved siden av elven nedenfor Rådhusbrua

Hama Woods

Hama Woods er en norsk gatekunstner fra Bærum. Hennes særegne malerier og intervensjoner karakteriseres av håndskårne sjablonger i mange lag, som formidler naturens betydning ved å gjeninnføre den i bymiljøet vårt gjennom motivene sine. Hun bor og jobber for tiden i Oslo, hvor hun deler studio med sin venn og gode samarbeidspartner Martin Whatson.

Sted: flere småskala verk


Hello the Mushroom

Hello the Mushroom er en paste-up kunstner opprinnelig fra Lisboa, nå basert i Hakadal. Hennes kunstverk består gjerne av gjenbrukte materialer, og utforsker emner som liv, død og kulturelle forventninger til kvinner, ofte på en humoristisk måte.

Sted: flere småskala verk

Jon Olsen & Chrissa Marchesan

De lokale kunstnere Jon Olsen og Chrissa Marchesan har markert seg ved å skape muligheter for Sandvikas graffitimiljø, særlig gjennom å koordinere Bærum kommunes første undergangsprosjekt sommeren 2020.

Sted: Bærum kommunes Byscene nedenfor Rådhusbrua


Martin Whatson

Martin Whatson er en internasjonalt anerkjent, Bærum-basert gatekunstner kjent for sin kombinasjon av sjablong og graffiti-estetikk. Han har malt og stilt ut over hele verden, etter å ha utviklet sin unike stil på gatene i hjembyen fra 90-tallet og fremover.

Les også Bakenfor tankene om rett eller galt med SinnSykShit


Trenger din vegg urban kunst?

Send oss en e-mail, så setter vi deg kontakt med kunstnerene du leter etter.

See this form in the original post