Home Annet NUG – ‘VANDAL IN MOTION’ DOKUMENTAR

NUG – ‘VANDAL IN MOTION’ DOKUMENTAR

0
NUG – ‘VANDAL IN MOTION’ DOKUMENTAR

Det er godt å se Nug i Sveriges sökelys igjen. Magnus aka. “Spaghetti lines” “NUG” “DUDGE” Gustafsson som for ikke lenge siden sto i medienes og politikernes debat tema i Sverige med sitt examensarbeid “Territorial Pissing”. Der han fikk den svenske kulturministeren til å se rödt og svelge sine ord “vi sätter inga gränser för konsten, det är inte vårt arbete”. Det var denne perioden når politikerne og Politi tok på seg å velge hva kunst er og hvem som fikk gjöre hva i det offentlige rom, der kunstfestivalen Art of The Streets ble stående med store konsekvenser (ulovlige ransakelser,unödig spaning og så videre).

I dokumentaren (som du kan se her) produsert av SVT i regi av Lars Berge og co-VIM-crew Akay får vi et lite innblikk på hvem denne Nug er og hvor han befinner seg kunstneriskt nå. Fra en dedikert yardbomber med gjennomsnitt på en panel per dag til annerkjent perfomance artist og gatekunstner.

StreetSmart_NUG_s630

Såklart vil man helst oppleve en eksponert Nug som forklarer om sitt liv, sine tanker og meninger, men det får vi desverre vente en stund på (la oss si 15år til?). Denne mediesky spaghetti legenden blir ikke intervjuet eller dokumentert personlig, men du får möte kulturkåte gallerister, venner (ikke glem EGS), Sosioteten fra stureplan og tidigere CSG vektere (tilsvarende Concept).

“Nug er som en graffitimålare i eksistenskris, där han som målare har tappat lusten att skriva sitt namn. Det är det som är konstnärskapet”

– Tarik Saleh

PS. Om du er i närheten av stockholm ta deg til Steinsland Berliner Galleriet som fyller 5år og viser frem relevante kunstnere som;
Nug(vim), Akay, Pike, Itzo, huskmitnavn(vts), Armsrock, Alter, Horfe, Are Mokkelbost med mange flere (Yoko Ono er også med!)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.