Home Utstillinger/Arrangementer Nuart søker vegger i Oslo

Nuart søker vegger i Oslo

0
Nuart søker vegger i Oslo

De fleste med en interesse for urban kunst har hørt om Nuart festivalen som hvert år arrangeres i Stavanger. Men det ikke alle vet er at årets festival blir den 17ende i serien, og i løpet av alle disse årene har festivalen rukket å bli en verdenskjent festival som gatekunstnere over hele verden ønsker å være en del av.

Foreløpig har kunsten fra NuArt vært forbeholdt Stavanger by, men nå ønsker de å utvide til Oslo og spesielt områdene langs Akerselven hvor ‘Nuart River Arts District’ håper å fremføre rundt 10 veggmalerier hvert år frem mot 2020, i områdene Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo.

Les også: Gol får graffitikunst

Gatekunstprosjektet er et samarbeid med Oslo kommune og inngår i kommunens femårige handlingsplan for gatekunst hvor målet er å gjøre Oslo til en av Nordens fremste byer for graffiti og gatekunst.

“Flere vegger er allerede bestemt, men det er noen vegger vi mangler og styrer i nabolag vi prøver å overbevise. Vårt mål er å skape et åpent galleri som strekker seg langs elven – fra Nordre Aker til Gamle Oslo. Nøyaktig hvor gatekunsten plasseres, avhenger av hvem som ønsker å donere vegger til prosjektet.” sier prosjektleder Elisabeth Ramsey til Aftenposten.

Så Nuart leter altså etter ledige vegger i Oslo, og hvis du vet om noen egnede vegger i ditt eget borettslagt, på jobben eller hos han eiendomsmogul-kompisen din som eier en rekke bygårder, så blir Nuart sikkert glade om du legger inn ett godt ord, eller deler denne artikkelen videre som ett bidrag til å få festivalen til Oslo.

Les også: Nuart 2017 i Stavanger er rett rundt hjørnet

Les også: Art for All dekorerer Sandefjord