Home SplitCity Magazine NuArt RAD, en gatekunstkonferanse!

NuArt RAD, en gatekunstkonferanse!

0
NuArt RAD, en gatekunstkonferanse!
NuArtRad International-StreetArt Conference

Det har skjedd utrolig mye moro i Oslo på graffiti- og gatekunstfronten de siste årene. Men var det en ting vi i redaksjonen ikke kunne forestille oss for ti år siden, så må det være at nulltoleranse-byen Oslo skulle være vertskap for en gatekunst-konferanse. Ja du hørte riktig – neste helg braker det nemlig løs i det NuArt RAD åpner dørene på Kunstnernes Hus.

Gatekunst festivalen, som opprinnelig er fra Stavanger, har allerede opparbeidet seg internasjonal anerkjennelse og utvidet i fjor arrangementet sitt til Oslo. Denne utvidelsen var i forbindelse med Oslo kommunes femårige handlingsplan for gatekunst – en plan som skal fremme graffiti og gatekunst som en del av samtidskunst i offentlig rom.

For det har seg slik at hver eneste dag, så blir graffiti- og gatekunst oppført på byens vegger og fasader, og i takt med at gatekunstnerne jobber og maler, så blir denne kunstformen stadig mer akseptert. Det blir stadig mer klart at gatekunsten ikke lar seg begrense, og at statlige institusjoner ikke i tilstrekkelig grad kan representere denne kunstformen. Men hvilke konsekvenser har denne økende populariteten for samfunnet og for kunstens fremtid i det offentlige rom?

Dette er noen av temaene  NuArtRAD ønsker å se nærmere på, og i den anledning har de invitert både kunstnere, forfattere, forskere, kuratorer, produsenter og andre kulturelle fagfolk til å diskutere disse emnene i en serie av foredrag og paneldebatter.  I løpet av konferansen vil det også være kunstnerpresentasjoner, filmvisninger og gatekunstvandring.

Konferansen går over to dager (Fredag og Lørsdag, 25-26 mai) med gatekunstvandringen på Søndag 27. mai

Les mer om konferansen, alle foredragsholderne og programmet på NuArtRad sine egne websider. Konferansen er gratis, men vi anbefaler alle som ønsker å ta turen å reservere billetter her.

Men – hva med veggmaleriene? 
NuArtRad jobber også med oppføringer av flere veggmalerier i området rundt Akerselva, som strekker seg 8,2 km gjennom bykjernen. Hovedmålet med hele prosjektet er å feire mangfoldet i de fire nabolagene hvor elva renner; Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo. Prosjektet ønsker også å oppmuntre til nye måter å interagere med hverandre og våre omgivelser på, ved å skape en tverrfaglig ‘kunst-sti’ hvor kunsten blir en del av hverdagen.