Home SplitCity Magazine NuArt RAD, en gatekunstkonferanse!

NuArt RAD, en gatekunstkonferanse!

Det har skjedd utrolig mye moro i Oslo på graffiti- og gatekunstfronten de siste årene. Men var det en ting vi i redaksjonen ikke kunne forestille oss for ti år siden, så må det være at nulltoleranse-byen Oslo skulle være vertskap for en gatekunst-konferanse. Ja du hørte riktig – neste helg braker det nemlig løs i det NuArt RAD åpner dørene på Kunstnernes Hus.

Gatekunst festivalen, som opprinnelig er fra Stavanger, har allerede opparbeidet seg internasjonal anerkjennelse og utvidet i fjor arrangementet sitt til Oslo. Denne utvidelsen var i forbindelse med Oslo kommunes femårige handlingsplan for gatekunst – en plan som skal fremme graffiti og gatekunst som en del av samtidskunst i offentlig rom.

For det har seg slik at hver eneste dag, så blir graffiti- og gatekunst oppført på byens vegger og fasader, og i takt med at gatekunstnerne jobber og maler, så blir denne kunstformen stadig mer akseptert. Det blir stadig mer klart at gatekunsten ikke lar seg begrense, og at statlige institusjoner ikke i tilstrekkelig grad kan representere denne kunstformen. Men hvilke konsekvenser har denne økende populariteten for samfunnet og for kunstens fremtid i det offentlige rom?

Dette er noen av temaene  NuArtRAD ønsker å se nærmere på, og i den anledning har de invitert både kunstnere, forfattere, forskere, kuratorer, produsenter og andre kulturelle fagfolk til å diskutere disse emnene i en serie av foredrag og paneldebatter.  I løpet av konferansen vil det også være kunstnerpresentasjoner, filmvisninger og gatekunstvandring.

Konferansen går over to dager (Fredag og Lørsdag, 25-26 mai) med gatekunstvandringen på Søndag 27. mai

Les mer om konferansen, alle foredragsholderne og programmet på NuArtRad sine egne websider. Konferansen er gratis, men vi anbefaler alle som ønsker å ta turen å reservere billetter her.

Men – hva med veggmaleriene? 
NuArtRad jobber også med oppføringer av flere veggmalerier i området rundt Akerselva, som strekker seg 8,2 km gjennom bykjernen. Hovedmålet med hele prosjektet er å feire mangfoldet i de fire nabolagene hvor elva renner; Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo. Prosjektet ønsker også å oppmuntre til nye måter å interagere med hverandre og våre omgivelser på, ved å skape en tverrfaglig ‘kunst-sti’ hvor kunsten blir en del av hverdagen.

Most Popular

Norges eneste ‘korona’ festival

Det hele startet med et møte mellom to karer og deres felles lidenskap for kunst. Freelance fotografen Øistein Jakobsen, mannen bak StreetArt...

Politimannen som ble gatekunstner – TV2

Denne uken kan vi lese en lengre artikkel på TV2 om politimannen som jaktet kriminelle gatekunstnere, men som nå sprayer egen gatekunst....

Ari Behn hyllest fra gatekunstnere i Bergen

1 juledag mottok vi den beklagelige nyheten om Ari Behns bortgang. Behn var en viktig personlighet i det norske kulturlivet, og hans...

KREATIVITETEN SLIPPES LØS I OSLO!

Forrige uke var fem internasjonale kunstnere i Oslo for å skape en serie kunstneriske intervensjoner i sentrum. Prosjektet DESIRE...