Home SplitCity Magazine Nuart pusher fortsatt grenser etter 12 år

Nuart pusher fortsatt grenser etter 12 år

0
Nuart pusher fortsatt grenser etter 12 år

I år, som de siste tolv årene, har Nuart nok en gang arrangert en vellykket gatekunst festival i Stavanger. Festivalen, som består av en serie utstillinger, arrangementer, debatter og workshops med mer, har over årenes løp vokst seg til å bli en internasjonal samtidskunst festival som viser frem det aller siste av trender innen gate- og urban kunst.

Nuart har greid å skape en plattform for både nasjonale og internasjonale kunstnere som jobber utenfor det tradisjonelle kunstmiljøet, og de gir kunstnerne en arena hvor de kan vise frem kunsten sin både innendørs og utendørs.

Siden 2001 har Nuart pushet grenser og dette har gjort de allment anerkjent som verdens ledende feiring av gatekunst innenfor sitt miljø. Denne suksessen har også gitt grobunn for lignende festivaler i byer i resten av landet.

I 2017 pusher Nuart fortsatt grenser og de er diskutabelt en av Norges aller viktigste kulturelle innslag når de skaper en av Europas mest dynamiske arrangementer. De planlegger også å utvide til Oslo, foreløpig er et kunstprosjekt med varighet på tre år i samarbeid med Kulturetaten igangsatt langs Akerselva. Vi gleder oss til å følge med på fortsettelsen, og kan på det varmeste anbefale alle å se filmen fra årets Nuart festival.

 

Les også: Graffiti Junction – 200 sider om urban art i Norge.