Nuart: Fra Stavanger til Aberdeen (and back)

0
462
NuArt Street Art tour in Aberdeen

For 19. gang i år finner Nuartfestivalen sted i Stavanger, likevel har byens velkjente gatekunstfestival også de to siste årene funnet sted i Aberdeen, Stavangers søster-by. I 2017 så Nuart Aberdeen, festivalens skotske søster, lyset for første gang. Granittbyens innbyggere viste uant interesse over kunsten som den dag i dag pryder Aberdeens gater. Flere frivillige fra Nuarts skotske utgave har i år tatt veien «over the pond», fra Aberdeen til Stavanger, på jakt etter den autentiske og originale Nuart-følelsen for å bidra under årets festival.

Emma Walker, Mary Butterworth, Jon Reid og Martin “Tazzy” Widerlechner er noen av de utrolige frivillige som i år har valgt å ta turen. Den skotske kvartetten har i hovedsak valgt å besøke Stavanger i år for å bygge relasjoner med venner og kollegaer fra Norge og med det ha muligheten til å oppleve festivalen slik den blir gjennomført og levert i Stavanger.

Jon Reid, som i den skotske utgaven av festivalen tar på seg rollen som artistvert og “street art tour”-guide, forteller om grunnen til at han har valgt å bli frivillig på Nuartfestivalen: «Jeg føler meg veldig heldig som får lov til å være en del av Nuart Aberdeen, og nå Nuartfestivalen i Stavanger. Å oppleve festivalen i Stavanger viser virkelig hvor mye tid som blir lagt i å lage to så spektakulære festivaler. Det blir nok en lang uke hvor mye skal males, bygges og gjøres klart for og med kunstnerne. Likevel er vi er klare for å legge inn 100%!

Les også: “Vi kan bedre” – Ad busting guerillaen som aksjonerte på 17. mai