Home Utstillinger/Arrangementer Light Touch, Tight Grip

Light Touch, Tight Grip

0
Light Touch, Tight Grip

Det har vært hektisk de siste seks månedene i studioet til Atle Østrem, hvor han har jobbet hardt frem mot sin nye utstilling ‘Light Touch, Tight Grip’ på Galleri GEO i Bergen som åpner på Lørdag.

De siste årene har Østrem blitt et kjent navn i galleriene, men karrieren til Østrem strekker seg mye lengre tilbake enn de fleste er klar over. På midten av 1990-tallet startet han med å male graffiti, hvor han var en av de mest sentrale skikkelsene i graffitimiljøet i Stavanger, under det som må være et av de flotteste graffiti-aliasene til dags dato; Anus.

Men graffitien ble etterhvert et springbrett inn i maleriets verden, og dannet grunnmuren i hans kunstnerskap, noe man kan se klare referanser til i kunstverkene i dag.

– SCM: Er graffiti fremdeles viktig for deg som kunstner? 
– AØ: Graffiti er fremdeles viktig for meg, da det har dannet grunnlaget mitt. Det er dog ikke altoppslukende slik det var i mine yngre dager

– SCM: Kan vi vente oss noen større veggmalerier ute i offentligheten i tiden fremover?
– AØ: Jeg satser på at det blir noen nye veggmalerier etter hvert. Jeg prøver å få malt et par vegger i året iallefall!

Les også: Tagging og Terror

Østrem bruker kunst som en visuell dagbok, og beskriver sin samtid gjennom maleriene, ofte med humor og tvetydighet som virkemiddel. Selv beskriver han stilen sin som en gourmet-lapskaus med ingredienser bestående av fiktive figurer kombinert med tekst og typografi, visuell poesi og graffiti.

Det er nå litt over et år siden forrige separatutstilling, men CVen til Østrem begynner å bli lang og innholdsrik og han kan vise til både separat og gruppeutstillinger i inn- og utland. I tillegg har han en rekke offentlige og private utsmykninger for kjente navn, på ryggen. Men til tross den lange listen så blir dette hans første utstilling i streetart byen Bergen.

– SCM: Vil vi få se mange malerier idag, eller fokuserer du også på andre medier?
– AØ: Det er malerier ja, og i samme stil som tidligere, dog noen av de er dratt litt mer mot abstrakt enn vanlig 

– SCM: Hva tror du om Bergen da, blir det bra? 
– AØ: Jeg tror Bergen blir bra, og gleder meg til å få vist meg frem der. Bergens publikummet virker å være åpne og engasjerte. Og så har de den fine skarre R’en også, så jeg føler på sett å vis det blir som å spille på hjemmebane. Tipp topp!

Les også: Reinsdyr og graffiti under midnattssolen

Les også: Flesland flyplass får ny pilothund