Lars Fra Mars & Alfalfa; Sprittusj Musikkvideo

0
708

Oslo’s ulovlige graffiti scene fikk for noen mnd siden en ny anthem; raplåta ‘Sprittusj’ fra Lars fra Mars & Alfalfa. Siden den gang har vi alle ventet på musikk videoen som vi har fått se noen teasers fra i den siste perioden og i dag slapp de videoen som vanskelig kunne passet bedre til låta. Minimalistisk, stilig, rått med mye søl. Med andre ord, graffiti bombing på sitt beste (etter vår mening). Vi har blitt tilsendt noen bilder ifra innspillingen som dere ser under. Takk til Isak Frøseth for bildene! Sjekk ut mer musikk og følg Lars fra Mars & Alfalfa på Soundcloud og Facebook. Videoen er laget av Kong Halvor, en mann som driver med mer enn litt av hvert. Sjekk ut bloggen hans eller graffiti kunsten som han legger ut på Facebook.

Tagging, som låta handler om, er den delen av graffiti som ofte blir omtalt i samfunnet som ren vandalisme og klussing som en treåring kunne ha utført. Fakta er at det ligger veldig mye arbeid bak en godt utført tag og tagging er en ekstremt viktig del av graffitien. En tag kan er en signatur, og i den Australske boka Kings Way blir en slik signatur beskrevet som “ett skjellet, ryggraden til en stil”. Mange av verdens mest profilerte graffiti artister har kommentert at det de syntes er vanskeligst å utvikle er nettopp taggen. Dette er det mange utenforstående som ikke helt klarer å forstå, de forstår ikke at taggen på mange måter fungerer som grunnmuren til de mer forseggjorte og fargerike piecene. Der mannen i gata bare ser en krussedull, der ser graffiti artister kvalitets-typografi på høyt nivå. Men som i alt annet så kan man også skille mellom de gode og dårlig tags, så neste gang du ser en tag på gata eller om du selv signerer f.eks ett brev, tenk litt på om du syntes det er en bra eller dårlig signatur.

Her er litt mer info om musikkvideoen stjelt fra Halvors Youtube.
Regissert av Halvor Herzog. Pinnspillingsleder: Bjørn Rydemark (ptrltd). Foto: Herrmann Stenerud & Kristian André Myklevold. Fotoassistent & Stills: Christoffer Krook. Klipp: Halvor Harsem & Lars Andersen. Låta er produsert av Clark F og J Ramm. Location: Dortmund Bodega.

FØLG: @konghalvor @ptrltd @hstenerud @ckrook @krismykle @halvorharsem @larsframarsalfa @guttapaaskauen @lasseoggeir

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.