I LOVE SLUTS

0
I LOVE SLUTS

Det var en tilfeldighet at det dukket opp en tekst på Frogner som leste “I Love Frognerfitter”. Det ble et fenomen. Utsagnet I LOVE SLUTS har de siste årene teppebombet Oslo og flere Nordiske byer, der de tre ordene lyser frem fra de grå gateveggene.

Nå stiller kunstneren ut arbeider på nyoppstartede Galleri Tiffany på Frogner.

– Her på Tiffani lover vi å ikke være redde for å være politisk ukorrekte, sier kurator Eric Christensen.

Christensen, som selv er graffiti maler og kurator for Ugangfestivalen i Drammen, har god kjennskap til det urbane kunstmiljøet i Norge, og det er kanskje naturlig at det er nettopp han som kuraterer en utstilling som dette.

I LOVE SLUTS. Så enkelt, så provoserende, men allikevel humoristisk, eller er det kanskje bare sexistisk? Spørsmålene og meningene er mange om fenomenet som fortsatt dukker opp på nye plasser i Oslo. Utsagnet har har opparbeidet seg til å bli et slags graffiti-ikon som de fleste på en eller annen måte kan la seg engasjere seg i. Noen ønsker det fjernet, andre tar saken i egne hender og maler andre motiver over. Noen igjen har endret på innholdet, slik at det i stedet blir stående «I LOVE SLOTHS».

Allikevel har kunstneren også trigget en nerve internasjonalt. Kjendiser i USA har postet selfier av seg selv foran den obskure Oslo graffitien. NRK har brukt «I Love Sluts» i illustrasjon om Oslo for humorserien «Norske Grønnsaker», og hjertet fra Carl Berner som første bilde i introen til «Bør de gifte seg».

– Kvinnefronten og Feministisk Initiativ har hyllet det som humoristisk hverdagsaktivisme, sier Christensen.

Men i kommentarfeltene stilles spørsmål ved hvorvidt ordet slut er støtende med henvisning til anti slut-shamingkampanjen. Det påpekes også at slut ikke er et kjønnsbestemt ord.

Uansett hva som er kunstnerens intensjoner, så har han truffet en nerve, og hvis du er en av de som har dratt på smilebåndet hver gang du ser en I LOVE SLUTS, eller bare er veldig nysgjerrig på hva dette fenomenet er for noe, så burde du ta turen innom I LOVE SLUTS utstillingen på Galleri Tiffany Fredag 7. August på Frogner i Oslo.

Her kan du bli bedre kjent med arbeidet til kunstneren som står bak et av de mest engasjerende gatearbeidene som er å se i byen i dag.