Home Graffiti Graffiti Junction; 200 sider om urban art i Norge

Graffiti Junction; 200 sider om urban art i Norge

0
Graffiti Junction; 200 sider om urban art i Norge

Vi har tidligere skrevet mye om hvordan Drammen har gått fra å være en nulltoleranse by til å bli en av Norges mest progressive byer når det gjelder graffiti- og gatekunst. I dag kan man vandre gjennom Drammen å se store graffiti-malerier omtrent på hvert eneste gatehjørne, publikummet elsker det og veggmaleriene har resultert i mindre ulovlig tagging. Suksessen er utelukkende på grunn av stort engasjement fra et lite knippe ildsjeler, hvor Ugang prosjektet har gått i bresjen som en foregangsfigur.

Denne uken var det duket for nok ett høydepunkt fra Drammen, men ikke i en variant av veggmaleri. Denne gangen pumpet Drammen by ut den nye coffee table boken ‘Graffiti Junction’, som på Torsdag hadde lanseringsfest på Gummibaren. I Drammen selvfølgelig.

Boken er en 200 siders høykvalitets kunstbok i storformat som dokumenterer graffiti, street-art og samtidskunst arbeider fra halve graffiti Norge, noen fra utlandet og litt til. Gutta bak boken er bok-debutantene Eric Ness Christiansen og Gjermund Hansen, som gjennom flere år har samarbeidet om å dokumentere urbane kunstprosjekter, og som nå samler materialet i denne boken, utgitt av Final Outlines Publishing.

“Når bokslipp festen har et publikum i alderen 30 til 60 år, så har vi kommet til et artig kapittel i spraykunst historien. Boka er av svært god kvalitet og har et gjennomtenkt oppsett som gjør at den passer spesielt godt for det nyere publikummet av diverse spraykunst-sjangere. Sammen med mange figurative vegger har også writerne fått en fin plass i boka. 1994-holdningene (nulltoleranse politikken, red. anm.) er på vei til å bli begravet en gang for alle. Det er også en fantastisk ting at den er trykket lokalt i Drammen, i en tid der ca. 70% av norges trykkerier har måttet legge ned de siste 10 årene, fordi veldig mange, inkludert staten, sender alt til trykk i Øst Europa. Kjøp boka med god samvittighet”, sier StayOne, en av Norges mest anerkjente graffitimalere.

Ønsker du boken til din egen bokhylle, så kan den kjøpes via Drammens museum, Galleri Ramfjord i Oslo, Galleri Athene i Drammen eller Kunstnersenteret i Buskerud.

Noen av kunstnerne du kan se i boken er:
TelmoMiel, Henrik Aarrestad Uldalen, Can2, Kid, Igot, Free, Atle Østrem, Mikael Noguchi, Eric Ness Christiansen, Cole, Hama Woods, Diana Kinnerød, Olav Mathisen, Felipe Pantone, Gutta langs sporet, Sofles, Pich&Avo Emil Paint, Exem, Bigben, Celt, Refuse, Aiuto, Urge, Loze, Rock, Achoe, Gors, Moves, Femy, Them , Jaws, Krims,Poker, Mars, Stayone, Loff crew, Opt, Mrk, Ohno, Lexs, Alge,Roeg, Loie, Kneck, Tube, Jax.

Forord er skrevet av Åsmund Thorkildsen, direktør for Drammens Museum.

Les også: Nuart kommer til Oslo; Stensilkunst inntar Akerselva

 

Graffiti Junction bok

Graffiti Junction bok

Graffiti Junction bok

Graffiti Junction bok

Graffiti Junction bok