Home SplitCity Magazine Gatekunstneren AFK korsfestet Sylvi Listhaug

Gatekunstneren AFK korsfestet Sylvi Listhaug

0
Gatekunstneren AFK korsfestet Sylvi Listhaug

I dag kunne vi lese i flere norske medier om den Bergenske gatekunstneren AFK som natt til 2. påskedag malte sin nyeste street piece av tidligere justisminister Sylvi Listhaug korsfestet som Jesus på korset. Kunstverket er satt opp ved krysset mellom Hans Holmboes gate og Fosswinckels gate i Bergen sentrum, og har i løpet av dagen utløst debatter i samtlige kommentarfelt rundt om i det ganske land.

Piecen viser Listhaug hengt opp på ett kors med tornekrans på hodet, hun er omgitt mikrofoner og i bakgrunnen er det malt inn flere slagord som blant annet Mass Surveillance,  Yemen, Free Palestina og Legalization.

Til TV2 sier AFK at “Det er komplekst, men mens vi er opptatt av å krangle, mister vi fokuset på større problem som er årsaken til at vi befinner oss i denne situasjonen. Bak Sylvi Listhaug har jeg skrevet noen overskrifter som bør få større fokus enn henne”

Les også om Graffiti-legenden GOAL

Det var Rødt som fremmet mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug som justisminister, og på naglene som er slått gjennom Listhaugs hender har AFK malt inn logoen til partiet Rødt. En Frp-logo er malt på Listhaugs venstre skulder, og på magen har Listhaug en tattovering som sier «Min Kamp». Se flere bilder på Instagram kontoen til AFK

Sylvi Listhaug har enda ikke kommentert kunstverket.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen, VG