Home SplitCity Magazine Gatekunst fra Tine Meieriet får TV-tid på Norge Rundt

Gatekunst fra Tine Meieriet får TV-tid på Norge Rundt

0
Gatekunst fra Tine Meieriet får TV-tid på Norge Rundt

Kveldens program av Norge Rundt markerer finalen for prosjektet som har utfoldet seg ved gamle Tine Meieriet Bergen på Minde i løpet av sommeren. Prosjektet har utviklet seg til å bli en bauta innen norsk gatekunst. Over 60 kunstnere har valfartet til Meieriet, mere enn 3000kvm med vegger er blitt malt. 

I kveld, kl 19:40 på NRK1, får vi se et utvalg av lokale gatekunstnerne male live for Norge Rundt. Fra sorte vegger får vi følge malerene bygge opp kunstverkene lag for lag, farge for farge, til et ferdige maleri. To av kunstnerne, Lise og Piem, følges gjennom programmet, og vi får høre deres historie, denne gangen uten tildekkede ansikter.

Kunstnerne som figurerer i kveldens episode er Mr. Adolfito, 9Tram, Dekor, Pyritt, Lise, Piem, BLY og Ami

Les også om Norges eneste korona festival i Bergen

Prosjektet har vært ledet av StreetArt Bergen, finansiert av Bonava og Tapperiet AS som også eier området. Meieriet skal innen kort tid rives men utvendig gatekunst er tilgjengelig inntil området stenges av og blir til en byggeplass hvor Bonava og Tapperiet skal utvikle Bergensmeieriet. Kanskje det også her vil inkorporeres gatekunst som en del av den framtidige utsmykningen på området?

Foto: Øistein Jakobsen / Street Art Bergen