Home Leserinnlegg Er du trendy eller?

Er du trendy eller?

0
Er du trendy eller?

I disse dager er det bra hype om Banksy og hans Better Out Than In prosjekt. Så mye at folk følger etter hashtagger, geotagger og fake tags i gatene i New York i håp om å få et lite glims av nytørkede stenciler og tekster.

Kanskje vi alle burde ta hintet og gjøre som denne lille rövern. Ringreven Cope2 (som aldri slutter å male sin throwie på alt og alle) gjorde for ikke så lenge siden ett bra forsøk på å få mer likes på sin facebook account ved å lage en fake Banksy & Cope collabo.

Writern Omar sørger for å kapitalisere sin tag under Banksy hypen. Smart move, nå kommer alle som tar bilde av Banksy få med seg en Omar tag. Men det er fortsatt trist at det er få (kjente) writere som viser gatenes regler, der Robbo forblir unntaket.

Banksy forsøkte også selge litt canvas på gata ved hjelp av den eldre generasjonen. Der intetanende forbipasserende fikk gjøre et fint kjøp på $60 med en markedsverdi på $40.000 (ikke bekreftet). Men det ble ikke mye solgt denne gangen.

– Men mer spennende er fyren FakeBanksy som gjorde samme greie og solgte ut hele sin stand på en time.

Spørsmålet jeg fortsatt har er; Hva om Banksy iscenesetter dette selv? Nesten samme story som “Exit Through the Giftshop”. Nei, dette er ikke noe jeg har sittet med en kveld i samband med flere 9/11 konspirasjons dokumentarer, men tenk sjelv. Hvordan hype mer opp og skape mer diskusjon om du ikke gjør tvilsomme saker? *kremt Marianne Aulie & co*. Hele Banksy greia er blitt massehysteri, noe artisten selv kjenner og ofte gjør narr av. Jeg vet at hvis jeg hadde hvert Banksy og mitt motiv hadde vært å latterliggjøre en helt kunst samfunn (noe jeg tror han faktisk gjør) hadde jeg hatt ett titall ulike folk som moset opp stenciler i hele NYC. Og skapet like mye hype og hysteri slik at TMZ begynner å chase meg.

Forvent å se Banksy copycats i gatene fremover.

new-20york-20post-20white-20backing-private

day9

ipadheartbanksy-177-1

STALL-TIGHT-private

MCDONALD-main-sized-private

FOR_WEB_day_wide

SIZED.Mon-21-WIDE-private

2-CROPPED-man-with-flowers-01-WEB-private

day2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.