Home StreetArt En vegg av bekreftelse

En vegg av bekreftelse

0
En vegg av bekreftelse

Da Ståle Gerhardsen planla sin kommende utstilling Flammer på Røros tok han kontakt med galleriet (Kunst og Kaos) og spurte om de ikke hadde en vegg han kunne male når han først var i byen. Svaret han fikk var at det kom til å bli vanskelig, da det strengt tatt var verdensarv byen det var snakk om. Han ble derfor overrasket da galleriet ringte noen måneder senere, med nyheter om at ikke bare hadde de funnet en vegg, de hadde også ordnet sponset maling, fremskaffet honorar, overnatting og sågar fått kommunen til å lage et vaskeekte vedtak på at nevnte vegg skulle males av Gerhardsen.
Idèen til motiv hadde han båret på lenge og tegnet derfor raskt ned en skisse basert på tanken om at dagens ungdom retter opprøret innover seg selv. Det er et himla stort press å være ungdom i dag. De skal være best i alt: skole, vennegjeng, sport, fritid osv. Idéen med veggen var derfor å lage en figur som former sitt eget selvbilde, en som selv skulle være ansvarlig for hvem hen er.

Les også: B-gjengen på Stavernfestivalen 

“Bildet handler om at man må være trygg på seg selv. Han sitter jo å tegner seg selv og jeg har brukt et dikt skrevet av en psykolog. Det er veldig anti-janteloven. Mye positivt kliss-klass som drukner i graffiti” sier han til NRK.

Gerhardsen ønsket ikke at veggen skulle oppleves som en ‘in your face’ oppmuntring, han ville heller lage en massiv vegg av gode ord som grodde sammen.

“Det er så mye drit og kjipe ting i mediebildet, så mange nettroll, så mye galle at jeg synes det er godt å lage vegger som kan fungere som oaser av trivsel og smilehull i hverdagene til de som ser de” skriver han på sin egen blogg staalegerhardsen.com

Les også: Alice in Wondela…eeh, fyrhuset!