Home Graffiti Britisk gatekunstner maler historiske Rodeløkka kolonihager

Britisk gatekunstner maler historiske Rodeløkka kolonihager

0
Britisk gatekunstner maler historiske Rodeløkka kolonihager
Xenz, en anerkjent britisk gatekunstner maler historiske Rodeløkka kolonihager i Oslo. Den grå murveggen er blitt omgjort til en frodig hage med blå himmel.

Murveggen på toppen av Østerveien har blitt en frodig hage etter at en annerkjent britisk gatekunstner maler historiske Rodeløkka kolonihager. Kunstneren Xenz har omgjort den grå veggen til en blåblå himmel med hvite godværsskyer, frodige planter og fugler som ser ned på alle som går forbi.

Det er Sameiet Rosenhoffgata 14 som har bestilt det store veggmaleriet av den britiske gatekunsteren Graeme Brusby (Xenz), som er på Norges besøk i sommer. I løpet av juli og august har han i alt fire oppdrag på timeplanen. To av prosjektene er i Rosenhoffgata, men hans skal også male hele åtte pilarer under jernbanebroen i Sandvika sentrum og kontorvegger for Skanska i Løren.

Det er via Street Art Oslo at Brusbys har blitt invitert til Oslo. De har i mange år fulgt nøye med på Graeme sitt arbeid, og kjente godt til flere av hans siste arbeider som er gjort under tittelen den hemmelige hagen (The Secret Garden). Nettopp derfor var det naturlig for Street Art Oslo å hente inn den erfarne gatekunstneren, til å ta oppdraget på nabotomta til Rodeløkkens kolonihager. 

Dagen før maleriet skulle opp på veggen, fikk Brusby og James Finucane fra Street Art Oslo på en omvisning i kolonihagen sammen med styreleder Kari-Anne Ingesin Stenberg

Les også: Graffiti Junction, 200 sider om urban art i Norge.

– Graeme var det åpenbare valget til å male veggen ved Rosenhoffgata, men likheten mellom hans siste malerier og kolonihagens omgivelser er virkelig ganske merkverdig. Det er en av mange grunner til at jeg er så glad for å ha fått ham til Oslo for dette prosjektet, sier Finucane.

Graeme Brusby (født 1974) er utdannet ved Edinburgh College of Art og har jobbet som kunstner i over 20 år. Han startet med graffiti allerede som 14-åring, med malerier på vegger i rivningsklare lagerhus i Hull i England. Etterhvert har han utviklet en helt særegen og eksperimentell stil, der han bruker sprayboksene for å male landskap bebodd av fugler og sommerfugler.

“There are so many things I want to say about these images but what I realise is my art isn´t about words, it´s about the place. It has become about blending in, not standing out.”
– Xenz

Han har tidligere vært bosatt i Bristol der han jobbet med det anerkjente gatekunstlaget TCF, samt kunstnere som Banksy og Inkie. Han har også deltatt på utstillinger i Storbritannia, Miami, New York, Basel, Ibiza, New Delhi og Sydney. Det siste halvannet året har han vært bosatt i Roma.


Les også: 1UP – Populære vandaler