UpNorth Festival - Bodø 2016

Animalito-scaled.jpg

MadCity 1984

SinnSykShit_MadCity - Junior and his crew

Atle torg

DavidDelamano

DotDotDot David dela mano 2

DotDotDot David dela mano

Dzia

Millo

Rune Mar

RustavQbic

SinnSykShit

Animalito

I sommer var flere flinke kunstnere i Bodø for å male vegger i forbindelse med UpNorth Festivalen, en omreisende gatekunst festival med mål om å dekorere flere steder i Nord-Norge med urban kunst.

I fjor var festivalens første år, og da var det Sulitjelma som ble dekorert, i år var det Bodø sin tur. Årets lineup besto av totalt 8 kunstnere fra inn- og utland og var som følger: MilloAnimalitoDziaDavid De La ManoSinnSykShit. Rustam Qbic og Atle ØstremUrbanNation Berlin og DotDotDot var også på plass.

I tillegg til at nye vegger ble malt, ble også en av norges første graffiti piecer restaurert. I 1984 malte Junior and his crew 'Mad City' piecen, som etter over 30 år med Nord-Norsk vær og vind hadde falmet nesten helt bort til det usynlige. Nabolaget hvor piecen var malt ønsket å se den restaurert, og det samme gjorde Junior and his crew.

Med hjelp fra SinnSykShit fikk piecen derfor ett nytt lag med maling og deler av piecen ble restaurert kun ut fra de gamle guttas minne pga. mangel på bilder fra 80-tallet. Det er morro å se at Norsk graffiti historie kan bli ivaretatt på denne måten og forhåpentlig få leve i mange år fremover.

Fun fact: Opprinnelig var 'Mad' og 'City' malt i forskjellige farger, dette var fordi de gikk tom for gulfarge. Nå som piecen ble restaurert ønsket Junior and his crew at 'Mad' og 'City' skulle males i samme gulfarge, slik som de egentlig hadde planlagt fra starten.

Les også: Alice in wonderla... ehh, fyrhuset!

Her ser dere før og etter bilde av MadCity piecen samt alle de andre veggene som ble malt. 

Forrige
Forrige

St. Croix Jam 2016

Neste
Neste

Jenter i graffitimiljøet - Del 4