Stankelben Veggen.

At graffiti blir utført av vandaler, forslummer nærområder og bidrar til mer kriminalitet og hærverk er noe de fleste av oss har lest om mer en én gang i media.

Heldigvis begynner denne oppfatningen av graffiti sakte men sikkert og forsvinne. Det er derfor ekstra morro at to artister har tatt ansvaret i egne hender for å rydde opp i andres rot i en gammel og glemt undergang.

De har satt i gang et oppussings prosjektet de selv har valgt å kalle ‘Stankelben Veggen’, i et forsøk på å nettopp motbevise at graffiti kun medfører elendighet. Før oppussingen fant sted kunne undergangen fungere som selve definisjonen av forslumming, med haugevis av søppel, og gjengrodd til det usynlige.

Mye kunne tyde på at undergangen som ble bygget for omtrent 20 år siden fort ble glemt og var på vei til å forfalle i takt med tidens tann, helt inntil de to anonyme artistene gjennomførte en dugnad i undergangen hvor de ryddet unna all søppel og klargjorde tunnelen for en fullstendig oppussing. Den ellers så triste tunnelen er nå på vei til å forvandles om til et stort kunstprosjekt verdt å få med seg.

Når alt er klappet og klart vil det arrangeres en kunstutstilling, men før den tid vil vi dele en aldri så liten smakebit med dere.

Forrige
Forrige

Oslo Triennial of Mural Art

Neste
Neste

Graffiti på Solar festivalen