Reinspikka graffiti blir flyttet til Sandefjord!

466866_459295994150175_711099885_o-1ds.jpg

Etter komplikasjoner med Nøtterøy kommune ble det tidligere i dag kjent at Reinspikka graffiti jam i Tønsberg ble avlyst, men nå kom glad nyheten om at hele jammet har blitt flyttet til Sandefjord i stedet.

Sjekk ut facebook eventen for mer informasjon.

Forhistorien til det hele får du her:

Nøtterøy kommune, som eier vanntårnet, nektet arrangøren å gjennomføre jammet på Teie vanntårn i Tønsberg fordi de mener at malinga trekker inn i drikkevannet.

Arrangøren skrev en klage til kommunen, men kommunen sto på sitt og alle argumentene til arrangøren falt i grus. Til tross for at det har blitt malt graffiti på dette vanntårnet i over fem år skal kommunen nå plassere vakter rundt tårnet den aktuelle datoen, for å forhindre at jammet blir holdt.

Reinspikka er et graffiti jam (jam = arrangement) som samler noen av de beste graffiti artistene i Norge og gjester i år også en av de beste i artistene i verden.

Målet med jamet er å samle inn penger til "Lineas en comun graffiti jam", et graffiti jam i Managua som er hovedstaden i Nicaragua. I managua er det ekstremt mye fattigdom og ghetto tilværelsen kan være hard, derfor skal Lineas en comun graffiti jam fungere som et kreativt avbrekk fra den harde hverdagen. Uten støtten fra Reinspikka må nok Lineas en comun graffiti jam avlyses.

Siden ingen av oss i SplitCity eller Reinspikka er byggteknikkere, gjenstår nå det store spørsmålet; kan akrylbasert maling trenge gjennom betong og inn i drikkevannet? Eller er dette unnskyldninger kommunen bruker for å slippe å si nei av andre grunner? Har noen av dere svar?

Forrige
Forrige

Utstilling; Martin Whatson - 'Undercover'

Neste
Neste

Strøk / Anders Gjennestad på Meierigården ungdomshus.