Fire tiår med graffiti i Asker

Graffitikunst og street art i Norge har lenge vært en levende del av bybildet, og Asker er intet unntak. Fra midten av 80-tallet har graffitikunst i Asker utviklet seg fra å være en undergrunnsbevegelse til en anerkjent kunstform. Fra 4. mai til 25. mai vil denne reisen bli feiret i en unik gatekunstutstilling på Kafé Dånøts, i regi av Asker kunstforening. 

Åpningen av denne spennende graffitiutstillingen finner sted torsdag 4. mai kl 17.00. Utstillingen vil fremheve utviklingen av graffitikunst og street art i Asker og Norge, og vil presentere verk fra noen av Norges beste graffiti- og gatekunstnere.

Inspirert av populære filmer som Beat Street og Style Wars, begynte en generasjon unge, kreative sjeler på 80-tallet å uttrykke seg gjennom graffitikunst i Askers gater. Gjennom 90- og 2000-tallet har miljøet vokst og utviklet seg, med nye kunstnere som bringer friske impulser og teknikker til street art-scenen.

Selv om spraybokser alltid har vært, og fortsatt er, det mest brukte verktøyet, har street art-kunstnere også tatt i bruk verktøy som tusjer, stenciler, pensler, kollasjer, print og digitale teknikker. Denne utviklingen blir tydelig fremstilt i utstillingen, som vil vise et bredt spekter av både teknikker og uttrykk.

 
 

Utstillingen vil vise arbeidene til flere lokale gatekunstnere, inkludert Thomas Stønjum og Børge Brekke, som begge har vært aktive graffitimalere i Asker siden 80-tallet. Også Halvor Harsem, kjent som Kong Halvor, og Alex S. Abrahamsen vil være representert. I tillegg vil kunstnere fra nabokommunene Drammen, Bærum og Lillestrøm, inkludert Fru Bugge, Fredrik Olsen, og gatekunst-trioen DUER, bidra til utstillingen.



Denne gatekunstutstillingen i Asker er en feiring av en kunstform i konstant utvikling, og er en mulighet til å utforske street art i Norge på nært hold. Det er en unik mulighet til å dykke dypere inn i gatekunstens rike historie, og forstå hvordan street art og graffitikunst har vokst, utviklet seg, og beriket vårt lokalsamfunn.

Lokasjon: Kafè Dånøts, Strøket 8, 1383 Asker

Utstillingen er åpen fra 4-25 mai. 

 
 
 
Forrige
Forrige

Ski Sentrum forvandles til et gatekunstgalleri

Neste
Neste

Gundersons med egen kunstvegg i Molobyen